ziggo tv iphone 2

Ziggo TV-app krijgt nieuw uiterlijk, live tv-kijken buitenshuis en meer

Ziggo TV voor iOS krijgt een update, met een nieuw uiterlijk, On Demand tv-kijken, tot 10 dagen tv-programma's terug kijken en buitenshuis live tv-kijken.

ziggo tv iphone 2Ziggo TV heeft vandaag voor het eerst sinds 2013 (!) een update gekregen. Ze hebben daarbij meteen versie 4.0 overgeslagen en gaan door met versie 5.0. De app bevat een nieuwe startpagina en een verbeterde navigatiestructuur. Maar helaas bevat deze update nog niet de meest gewilde functie, waar gebruikers op zitten te wachten: ondersteuning van het iPhone 6-scherm. iCulture vroeg Ziggo een paar weken geleden nog, of er gewerkt wordt aan iPhone 6-optimalisatie en daarbij bleek al dat de kabelaar niet echt het nut daarvan inziet.

Lees ook: Waarom de grote, Nederlandse iOS-apps nog niet de iPhone 6 ondersteunen

Ziggo reageerde destijds:

Het verschil in resolutie tussen de iPhone 5 en iPhone 6 is voor ons eigenlijk verwaarloosbaar. De videobeelden hebben een resolutie vergelijkbaar met die van het iPhone scherm van de iPhone 5, waardoor een update voor het grotere iPhone 6-scherm niet de moeite waard zou zijn. De gebruiker zou er weinig van merken.

Overigens bleken ook andere appontwikkelaars niet echt haast te maken met optimalisaties voor de iPhone 6 – om uiteenlopende redenen. Hieronder zie je hoe de nieuwe app eruit komt te zien:

ziggo tv iphone 2 ziggo tv iphone 2

Versie 5.0 van Ziggo TV bevat verder:

  • Een kijklijst, die wordt gesynchroniseerd met interactieve televisie.
  • Buitenshuis live naar populaire tv-zenders kijken. Dit werkt alleen binnen Nederland, dus niet op vakantie.
  • Films en series uit het On Demand-aanbod zijn nu ook op iPhone en iPad te bekijken.
  • Tot 10 dagen terug tv-programma’s bekijken via TV Gemist.
  • TV Gemist & Films verder kijken op een ander apparaat. Je kunt verder kijken waar je gebleven was.

Het kan zijn dat je Ziggo TV 5.0 nog niet te zien krijgt in de App Store. De app verscheen in de App Store en verdween daarna weer even. We verwachten dat de update later vandaag weer gewoon beschikbaar is.

Tipgever: Michel

iPhone 6-ondersteuning iCulture-app

Ondersteuning voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus voor de iCulture-app wordt helaas voorlopig nog niet toegevoegd. Er is momenteel onvoldoende budget beschikbaar om de hoge ontwikkelkosten voor een app-update te rechtvaardigen. Meer uitleg lees je in dit achtergrondartikel: Waarom de grote, Nederlandse iOS-apps nog niet de iPhone 6 ondersteunen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2015, 12:48
Categorie Apps
Onderwerp ziggo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.