telegram-groot

Telegram Messenger nu met interactieve notificaties en geavanceerde zoekfunctie

Telegram Messenger heeft nieuwe functies, zoals een multi-zoekfunctie, interactieve notificaties voor iOS 8 en het versturen van grote documenten tot 1,5 gigabyte.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

telegram-grootTerwijl WhatsApp nog bezig is met een belfunctie en het geschikt maken van WhatsApp Web voor iOS, gaat concurrent Telegram ook gewoon door. Zij hebben al een desktopfunctie en kunnen zich volledig focussen op het verder uitbreiden van de mobiele app. In de vandaag verschenen update van Telegram Messenger vind je nu een zoekfunctie om alle documenten in een chat-conversatie te doorzoeken.

Telegram interactieve notificaties

Er is ook een nieuwe sectie voor gedeelde documenten, waarmee je bestanden van elk formaat kan versturen. De enige voorwaarde is dat ze niet groter dan 1,5 GB mogen zijn. Maar er zitten nog meer handige functies in, zoals het tijdelijk onderdrukken (muten) van notificaties. Kies zelf of je 1 uur, 8 uur of 2 dagen niet gestoord wilt worden. Handig als je ziek bent of een paar dagen er tussenuit bent, waarbij je even helemaal wilt disconnecten.

telegram-messenger-stickers-1Met Telegram vind je sneller bepaalde gesprekken of personen terug, dankzij het nieuwe multi-zoekveld. Het houdt in dat je conversaties, berichten en gebruikersnamen kunt doorpluizen, op zoek naar dat ene trefwoord. Een van de handigste nieuwe functies hebben we tot het laatst bewaard: interactieve notificaties voor iOS 8. Werk je met iOS 8, dan kun je bij een binnenkomende notificatie meteen in actie komen: je kunt reageren op een berichtje of het bericht meteen delen. Er zitten nog wat andere handige toevoegingen in, zoals een maandoverzicht van media die je gedeeld hebt. Maar ook een oplossing voor een crashprobleem als je geheime chats van Telegram in combinatie met apps van derden gebruikte. Allemaal erg welkome verbeteringen die het WhatsApp-alternatief nog aantrekkelijker maken.

Kortgeleden voegde Telegram nog grappige stickers toe (zie afbeelding). Maar de app was ook negatief in het nieuws, omdat de beveiligde gesprekken uiteindelijk toch niet zo veilig bleken te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2015, 19:30
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.