Reacties voor: xGPS 1.2 beschikbaar via Cydia: gesproken navigatie op iPhone (jailbreak)

Vandaag is xGPS 1.2 via Cydia beschikbaar gekomen. De grootste verbetering is te vinden in de gesproken aanwijzingen, maar het wordt ook mogelijk om routes nu voor offline gebruik te bewaren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 56 reacties

  1. Is dit gratis ?

  2. ha-le-lu-ja. eindelijk !

  3. Het configuratiescherm ziet er inderdaad niet verkeerd uit!

    Ps: weer een gedeelde tip op mn naam, woohoo! ๐Ÿ™‚

  4. Ja deze is gratis Joshua, maar enkel te downloaden via cydia.

    Erg goede app! Maar 1 vraagje :p
    Als ik nu een kaart download voor offline gebruik, kan ik dan ook onderweg navigeren naar een plaats? (natuurlijk plaatsen en positie zijn in de gedownloade kaart)

  5. Dit werkt toch alleen met iphone 3g?

  6. @Sem

    Nee, als je een xGps module voor de iPhone 2G hebt kan je het ook met de iPhone 2G gebruiken

  7. Ja sem, dit werkt alleen met de 3G aangezien deze een GPS chip heeft. heel leuk progje alleen zonde dat de kaarten zo groot zijn als je hem offline wilt gebruiken!

  8. Erm, een hele stomme vraag waarschijnlijk maar werkt dit nu ook voor Nederlandse navigatie (maar dan met Engelse turn by turn navigatie stem)?

    En is het een beetje te doen met een 3G verbinding in de auto?
    Ben erg benieuwd, was eigenlijk het laatste wat de Iphone nog nodig had (en een goede agenda functie :))

  9. Dit werkt meer dan prima en is gratis. Dus je kan geen al te hoge eisen stellen.
    Het werkt zowel op de Ipod touch, 1ste generatie IPhone en ook op de 3g IPhone. Voor de Ipod touch en de 1st generatie Iphone heb je externe GPS signaal ontvanger nodig. Er zijn er verschillende op de markt. Ik gebruik de iGPS360. Een aanrader.
    Wil je off-line gaan (bv voor de Ipod) kan je kaarten er vooraf opladen met behulp van de xGPS manager ook vernieuwd vandaag.

  10. De desktopclient ziet er ook aardig uit. De iPhone app zelf ziet er goed uit. Ik ga zo een stukje toeren om te kijken hoe het werkt. 2b continued dus…

  11. M.b.t. de navigatiesoftware is mij iets niet geheelduidelijk: de kaarten worden op de telefoon geladen, dat begrijp ik, en de positie wordt met GPS bepaald, maar werkt GPS via 3G s.q. Data Roomen? Dat is dan toch hardstikke duur in het buitenland?

    Kan iemand mij uitleggen hoe dit zit?

  12. Nice

  13. Very nice

  14. @Wessel:

    het programma heeft gps nodig, geen 3g. kaarten zitten preloaded in je iphone, er is dus geen communicatie met het netwerk nodig. in tegenstelling tot google maps, wat wel een dataverbinding nodig heeft.

  15. @TOSHKE:

    Okay, thanks, dus GPS werkt los van 3G en las van Data Rooming, dus GPS is geheel gratis op de hele wereld?

  16. Origineel geplaatst door TOSHKE
    @Wessel: het programma heeft gps nodig, geen 3g. kaarten zitten preloaded in je iphone, er is dus geen communicatie met het netwerk nodig.

    Niet helemaal waar, je moet de kaarten wel van tevoren downloaden als je niet afhankelijk wil zijn van je 3G of andere dataverbinding.

  17. mensen ik krijg alleen de oude versie nog te zien… ook al heb ik de source toegevoegd xwaves.com

    kan iemand me uitleggen waarom het niet wil?

  18. Maar zelfs als je alleen de kaarten hebt gedownload moet XGPS nog steeds verbinding maken met de google server om het adres op te zoeken, dit is maar 10 kb ongeveer en dus niet heel veel, totdat je heel vaak verkeerd gaat rijden en het programma elke keer de route opnieuw moet gaan berekenen ๐Ÿ˜‰

    Met de nieuwe map manager kun je al wel routes van tevoren downloaden, maar ik weet niet precies hoe het zit wanneer je dan een verkeerde afslag neemt (of je dan wel weer contact moet hebben met de server)

    @tom: Hij staat in de modmyi repo. Ga naar “changes” en druk dan op “refresh” Hij zou er dan tussen moeten staan… Succes!

  19. Is het mogelijk om de kaarten via de pc te downloaden? Ik wil heel Belgiรซ er op zetten, maar dat is 5 gb, en om dat via het iphone wifi kaartje te downloaden..

  20. Waar haal je die kaarten vandaan? En hoe installeer je die op je iPhone?

  21. @W.D:

    Ok duidelijk. Kaarten downloaden moet je dus beter niet in het buitenland doen. Maar nog even voor de zekerheid: GPS staat dus los van 3G en Dataverbindingen? GPS is dus geheel gratis? Toch?

  22. @Vincent: Met de Mapmanager kun je verschillende zoomlevels downloaden. Bijvoorbeeld level 1,3 (voor gedetailleerd) en 8, 10 voor een wat meer uitgezoomde ‘view’. Voor Belgiรซ kom je dan op zo’n 600-800 mb denk ik..

    @Wessel: GPS is inderdaad helemaal gratis, deze krijgt informatie van gps satellieten en staat dus los van je telefoon netwerk (vandaar dat je ook GPS op je Ipod touch kunt krijgen, wanneer je er een module bij koopt)

    Op de site van XGPS : http://xgpsdev.xwaves.net/ kun je alle info vinden. De mapmananager (java) kun je downloaden op http://xgps.xwaves.net/

  23. Origineel geplaatst door W.D
    Origineel geplaatst door TOSHKE@Wessel: het programma heeft gps nodig, geen 3g. kaarten zitten preloaded in je iphone, er is dus geen communicatie met het netwerk nodig.Niet helemaal waar, je moet de kaarten wel van tevoren downloaden als je niet afhankelijk wil zijn van je 3G of andere dataverbinding.

    ja, dat bedoelde ik met preloaded. je download de kaarten, zet ze op je telefoon, en je kan gaan rijden…

  24. Op het moment dat ik op Download klik in maps manager dan loopt het programma vast ๐Ÿ™ Iemand enig idee?

  25. Zoow, ben weer terug. Een kleine eerste samenvatting:

    Algemene indruk:

    -app ziet er netjes uit
    -veel functies erbij (nachtmodus, desktop beheersysteem)
    -interface is vriendelijk in het gebruik
    -nachtmodus is nice
    -routebookmarks zijn wat onduidelijk omdat je complete routes opslaat en niet een eindpunt.


    Het gebruik van xGPS desktop app:

    -ook weer een vriendelijke interface
    -maps bekijken doet wat wazig aan maar zoomen is het keyword
    -het selecteren van het te downloaden kaartgebied is wat lastig in het begin maar dat is gewoon even wennen. Gewoon klikken en zorgen dat je de selectie ‘sluit’
    -uploaden naar de iPhone gaat prima, lekker makkelijk: de iPhone activeren via het menu van xGPS en blazen maar.


    Het gebruik van xGPS op de iPhone:

    -de ingestelde taal dient Engels te zijn om gesproken instructies te krijgen, en nee, dat werkt bij mij helaas niet. Ik krijg geen gesproken instructies. Jammer maar ik verwacht dat dit zeker opgelost gaat worden.
    -route werkt gelijk aan xGPS versie 1.1, men ziet gewoon de kaart met de gereden en te rijden route.
    -app crashte bij mij in de 15 minuten gebruik ongeveer 10 keer. Ik kan dus geen verdere inhoudelijke ervaringen delen. Maar goed: het is nog vroeg;-)

    That’s it. Veelbelovend maar nog ietwat werk!

    groeten,

    Jorgos

  26. Misschien ook wel een vermelding waard dat xgps zelfzegt dat de voicenavi alleen werkt als je toestel ingesteld staat op engels. Las ik in de instellingmenu van xgps

  27. Origineel geplaatst door Wessel
    @W.D: Ok duidelijk. Kaarten downloaden moet je dus beter niet in het buitenland doen. Maar nog even voor de zekerheid: GPS staat dus los van 3G en Dataverbindingen? GPS is dus geheel gratis? Toch?

    Het korte antwoord: Ja.
    Het langere en meer realistsche antwoord: Ja, het functioneren van GPS staat los van ‘internet’ data. Dus ook in Flight Mode bijvoorbeeld kun je er nog gebruik van maken. Bedenk echter wel dat veel (niet alle) apps om hun ding te doen ook andere informatie nodig hebben, wat dan via ‘het internet’ wordt binnengehaald (3G, EDGE, GPRS, of op wat voor manier dan ook).
    Wil je dus in het buitenland geen extra kosten maken dan zul je hier wel goed op bedacht moeten zijn…

  28. hij staat er echt niet bij hoor?:S…10 x refresh maar goed..

  29. @Vincent:
    Dat gebeurt wanneer je grote bestanden wil gaan downloaden (heb ik ook). Als je het programma dan open laat staan (wanneer hij ‘vastgelopen’ is) kun je na een half uurtje wel gewoon verder met downloaden. Dit gaat wel behoorlijk traag bij mij moet ik zeggen…

    @Jorgos:
    De gesproken teksten deden het bij mij wel, maar om er nou echt vrolijk van te worden, niet echt.. De stem probeert natuurlijk alle straatnamen etc in het Engels uit te spreken, waardoor je er niets van kunt maken..
    Ik vind sowieso gesproken navigatie ontzettend irritant dus dit punt maakt me niet zo heel veel uit..

    Verder moet ik zeggen dat het herberekenen van routes redelijk vlekkeloos ging (met opzete een aantal keren verkeerd gereden). Je krijgt eerst een aantal seconden een melding dat je verkeerd rijdt, waarop hij een nieuwe route berekend.

    Een nadeel kan ik nog wel opnoemen en dat is dat xgps niet zoals bijvoorbeeld tomtom een soort van ‘snap-to-road’ heeft waardoor het constant lijkt of je in het weiland naast de weg aan het rijden bent en waardoor het programma vaak opnieuw de route gaat berekenen.

    Verder tot nu toe zeker het beste navigatie programma voor de Iphone!

  30. Waar kun je zo module kopen?
    Bij de iphoneclub webwinkel hebben ze hem niet toch

  31. Nou bij mij deden de gesproken instructies gewoon hun werk. En ben nu al weg van dat computerstemmetje. Zelfs mijn postcode werd genoemd toen ik aankwam thuis. Nu alleen nog weten van xGPS hoeveel katten er thuis zijn ๐Ÿ˜‰
    Mooie app en prima verbeteringen.

  32. Ik heb nog geen jailbreak op mijn iPhone uitgevoerd, maar dit nieuwtje doet me nu wel heel erg twijfelen :p

    Wat denken jullie, is xGPS een jailbreak waard?

  33. Origineel geplaatst door Michael
    Nou bij mij deden de gesproken instructies gewoon hun werk.

    Bij mij doen de gesproken instructies t ook niet ๐Ÿ™

  34. Origineel geplaatst door Michael
    Nou bij mij deden de gesproken instructies gewoon hun werk.

    Geen crashes van de app verder?

  35. Origineel geplaatst door Jorgos
    Origineel geplaatst door MichaelNou bij mij deden de gesproken instructies gewoon hun werk. Geen crashes van de app verder?

    Nee geen crashes en handige knop voor verkeerde route daarna wordt gevraagd je route te herberekenen.

  36. Hier ook geen crashes op mn 3g

  37. Zonder nightmode on crasht die niet zo veel

  38. Ben benieuwd. Voor mij wellicht een reden om weer te JBen.

  39. @Mathieu:
    Er zijn nog wel meer redenen..
    En nog meer

    Verder zeg ik niks ๐Ÿ˜›

  40. Origineel geplaatst door Freek
    @Mathieu:
    Er zijn nog wel meer redenen..
    En nog meerVerder zeg ik niks

    Haha, jailbreak is net afgelopen ๐Ÿ˜‰
    Waarom doe ik dit nu pas… ๐Ÿ˜€

  41. Werkt perfect bij mij! 45 min gereden en geen crash meegemaakt! Ook stemmen doen het bij mij gewoon… Wel zo’n engelse Computer stem maar toch! Zeer tevreden en veel preciezer dan de vorige versie.

  42. Jongens, ik download de kaarten via de applicatie die zij leveren via hun site. Daarna tranfer ik de kaarten via de verbinding naar me Iphone. Het is zo dat die mappen (heel Nederland) dan maar 88,5 mb zijn. Het kan zijn dat ik er helemaal naast zit maar volgens mij is dit een goeie manier. Ik snap dan ook niet helemaal dat jullie zeggen dat hij groter dan 1 gb is.

  43. @Jefp: Welk zoomlevel heb je dan gebruikt?

  44. Bij krijg ik hem niet geinstalleerd, krijg een MD5sum mismatch.
    iemand een idee hoe dit is op te lossen

  45. ik krijg errors tijdens het installen heeft iemand hier ook last van? iets met socket mismatch en wat url namen..ging te snel weer weg om over te schrijven, vers geinstalleerde 2.2.1 iphone 3g met jailbreak, applicatie verschijnt ook niet op m’n springboard

  46. @buur ik heb 4,5,6 als zoom level. Weet iemand hoe het kan dat ik geen voice instruction hen? Heb de taal in de applicatie op engels staan maar hoor niks

  47. Wat vragen:

    Kun je heel nederland downloaden? Op welke zoomlevels moet je dat dan doen Om een beetje fatsoenlijk te navigeren? Hoeveel MB of GB nemen die mappen dan in beslag?

    Opmerkingen:
    Jammer dat het peiltje niet naar de weg toe snapped. Ik kan me voor stellen dat, dat ziet er redelijk lomp uit ziet.
    Ik heb vaak met mijn iPhone 3G dat ie het GPS signaal verliest waardoor ik ergens random wordt geplaatst. Is deze applicatie dan beter om je positie te bepalen dan google maps?

  48. heb de app vanmorgen uitgebreid getest. de stem is voor mij veeeeeeeel te stil, ik moet mijn telefoon naast mijn oor houden om er iets van te verstaan. verder werkt het wel best goed, alleen gaat het beeld een beetje schokkerig. er is werk aan, maar het ziet er veelbelovend uit…

    grappig is wel hoe de text-to-voice spaanse straatnamen uitspreekt ๐Ÿ™‚

  49. @tim:

    ik kreeg dat in het begin ook.
    Ik heb daarna eerst de UTIL geinstalleerd en daarna
    geen MD5sum mismatch meer.

  50. Origineel geplaatst door Jefp
    @buur ik heb 4,5,6 als zoom level. Weet iemand hoe het kan dat ik geen voice instruction hen? Heb de taal in de applicatie op engels staan maar hoor niks

    Toestel op Engels zetten dan werk het “normaal”

  51. Ik heb t toestel gewoon op NL staan en de engelse instructies werken bij mij gewoon. Alleen had ik in het begin dat de pijl veel naast de weg zat …. dit kun je oplossen door iets uit te zoomen …. dan werkt t perfect.

  52. Ook ik had problemen bij install. Heb oude versie XGPS verwijderd en XGPS util ook. daarna installde ie prima. helaas zijn wel oude kaarten niet compatible met de nieuwe versie, dus die worden automatisch gedelete… daar gaat weer een paar uur dowloaden down the drain..

  53. Hoi,

    Ik krijg na downloaden/instalatie de melding
    MD5Sum mismatch

    Wat gaat er fout en wat kan ik er aan doen??

    WeirdMano

  54. Waar kan ik manager vinden om die kaarten de downloaden? Ik gebruik namelijk een iPod touch.

  55. Origineel geplaatst door ElDErtie
    Waar kan ik manager vinden om die kaarten de downloaden? Ik gebruik namelijk een iPod touch.

    dat zal wel interesant zijn :D)

  56. @WeirdMano:

    Zoals eerder gezegd: eerst xGPS Util installeren, daarna xGPS en je krijgt geen MD5sum Mismatch meer!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.