xGPS 1.2 beschikbaar via Cydia: gesproken navigatie op iPhone (jailbreak)

Vandaag is xGPS 1.2 via Cydia beschikbaar gekomen. De grootste verbetering is te vinden in de gesproken aanwijzingen, maar het wordt ook mogelijk om routes nu voor offline gebruik te bewaren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

xgpsZojuist is de navigatiesoftware xGPS in versie 1.2 beschikbaar gekomen via Cydia. Het is verkrijgbaar via de MMI-repo, die standaard aanwezig is in Cydia. Het enige wat je moet doen is refreshen om de software te zien verschijnen. In xGPS 1.2 zijn een hoop nieuwe functies toegevoegd, zoals het loggen van GPX-data, het herberekenen van routes en de mogelijkheid om de notificatie voor de verkeerde richting te verbergen. Soms wil je namelijk wel eens met opzet verkeerd rijden, bijvoorbeeld als de brug net open gaat. Bookmarks voor opgeslagen locaties werken nu ook correct. Maar er is ook een nieuwe functie, die nog niet eerder was genoemd: Routes Manager.

Update: zie ook het overzicht van 21 Nederlandse screenshots van xGPS, gemaakt door Edward Neve.

Hiermee kun je routes berekenen en opslaan voor offline gebruik. Het is momenteel nog niet mogelijk om routes met meerdere start- en eindpunten te maken, maar dat is een beperking die Google stelt. Toch gaan de ontwikkelaars proberen om dit op te lossen.

Een van de grootste verbeteringen is te vinden in gesproken instructies. Via text-to-speech hoor je de aanwijzingen. Helemaal perfect is het nog niet, maar er wordt gewerkt aan een betere Engelstalige stem, die in volgende releases beschikbaar komt. Nederlandstalige route-instructies zijn er vanzelfsprekend nog niet.

Gelijktijdig met xGPS komt er ook een nieuwe versie van xGPS Manager beschikbaar. Deze is vanaf de grond opnieuw ontwikkeld, gebruiksvriendelijker en makkelijker in gebruik, zowel op de Mac als onder Windows. Over een paar weken komen er kleine releases van xGPS beschikbaar waarin wat vertaalproblemen zijn opgelost.

Zie onze gerelateerde berichten (onderaan op de pagina) voor eerdere nieuwsberichten over xGPS of zoek op tag xGPS.

Meer info: xWaves
Tipgevers: Joost, WD en TaSH

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:32
Categorieën iOS, Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.