Wipe App: je iPhone veilig leegmaken

In eerdere artikelen hebben we gemeld dat er na een restore altijd persoonlijke gegevens achterblijven op je iPhone. De ontdekker hiervan Jonathan Zdziarski heeft een utility gemaakt die de iPhone systeem en media partitie geheel vol schrijft met nullen. Hierdoor verdwijnt al je persoonlijke data en kan je na een restore je iPhone met een gerust hart te koop zetten.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

WipeNu we de nieuwe iPhone op korte termijn kunnen verwachten, is de kans groot dat je je huidige iPhone te koop wilt gaan aanbieden. In eerdere artikelen hebben we gemeld dat er na een firmware-restore altijd persoonlijke gegevens achterblijven op je iPhone. De ontdekker hiervan – Jonathan Zdziarski alias Nervegas – heeft nu een handig hulpprogramma gemaakt die de systeem- en mediapartitie van de iPhone geheel vol schrijft met nullen. Hierdoor verdwijnt al je persoonlijke data en kan je na een restore je iPhone met een gerust hart te koop zetten.

Volg onderstaande vijf stappen om je iPhone volledig te wissen en begin hier alleen aan als je weet waarmee je bezig bent. Gebruikers die niet bekend zijn met de commandline kunnen beter de procedure volgen uit het artikel: Persoonlijke data overleeft restore iphone.

  1. Download de iPhone Utility Client iPHUC (Mac OS X) of iPHUC (Windows) en de Nervegas Wipe Utility. Opmerking: de Wipe Utility is door ons alleen met de Mac OS X-versie van iPHUC getest.
  2. Sluit je iPhone aan op de USB-poort en start iPHUC. Geef hierna het commando ‘enterrecovery‘ om de recovery mode te starten.
  3. [code language=”bash”]
    $ ./iphuc
    #: enterrecovery
    #: exit
    [/code]

  4. Sluit iPHUC nu af met ‘exit’ of de toetscombinatie CTRL-C en start het programma opnieuw op zodat je weer verbinding hebt met de iPhone.
  5. [code language=”bash”]
    $ ./iphuc
    recovery callback: Connected in Recovery Mode
    recovery callback: Entering shell in Recovery Mode.
    [/code]

  6. Voer hierna de onderstaande commando’s uit:
  7. [code language=”bash”]
    #: filecopytophone Wipe.bin
    #: cmd setenv\ boot-args\ rd=md0\ -x\ -s\ pmd0=0x9340000.0xA00000
    #: cmd saveenv
    #: cmd bootx
    #: exit
    [/code]

  8. Wanneer de Wipe Utility is geladen, verschijnt er 30 seconden een waarschuwing. Mocht je jezelf nog bedenken dan kan je op dat moment je iPhone nog uitschakelen. Als de 30 seconden om zijn wordt automatisch je iPhone volledig gewist.
  9. Restore je iPhone via van iTunes met de firmware van je keuze.

Via: Sleepers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2008, 16:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen firmware, nervegas, restore, security, utility, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.