Samsung kiest voor widgets bij de TOUCHWIZ F480

Samsung brengt met de TOUCHWIZ F480 de zoveelste iPhone-killer uit. Bijzonder aan dit toestel zijn de widgets die je op het startscherm kunt plaatsen.

samsung touch f480Op iPhoneclub besteden we regelmatig aandacht aan concurrenten van de iPhone, om te laten zien wat er nog meer te koop is maar waarbij de invloed van de iPhone er natuurlijk wel letterlijk vanaf moet druipen. Samsung stuurde vandaag een persbericht rond over de Samsung TOUCHWIZ F480, “een stijlvolle touchscreen telefoon met een unieke gebruikersinterface. Het touchscreen kun je met speciale ‘widgets’ naar jouw smaak en gevoel inrichten, van je favoriete internetpagina, mp3-speler tot persoonlijk fotoalbum.”

Samsung is een bedrijf dat helemaal los is gegaan op het thema ‘touchscreen’. Gisteren schreven we nog over de i900, een toestel met touchscreen dat qua uiterlijk wel erg veel aan de iPhone doet denken. Blijkbaar denkt het bedrijf, dat als ze de markt maar met genoeg touchscreentelefoons overspoelen, dat kopers er dan eigenlijk niet meer omheen kunnen. Maar eerlijk gezegd beginnen wij het overzicht een beetje kwijt te raken. Als ze in dit tempo doorgaan moeten we het straks beperken tot een opsomming van beoogde iPhone-killers, eenmaal per week.

samsung Touchwiz F480Technisch gezien is ook de Samsung TOUCHWIZ F480 beter dan de iPhone: ondersteuning voor HSDPA, een 5 megapixel camera en een camcorder zijn dingen waar wij alleen nog maar van kunnen dromen. Qua uiterlijk lijkt de TOUCHWIZ F480 niet meteen geïnspireerd door de iPhone, maar de widgets trokken wel meteen onze aandacht. Want hoe heeft Samsung dat aangepakt? Volgens het persbericht kun je “met één vingervlugge beweging” widgets zoals klok, radio, mp3-speler, persoonlijke fotomap of verjaardagskalender uitkiezen. Vanaf het startscherm heb je dan meteen toegang tot je favoriete muziek. Je kunt zelf bepalen waar je op het 2,6 inch grote LCD-scherm de widget plaatst. De hiernaast afgebeelde gebruikster is zo te zien blij verrast dat alles werkt.

Toch zijn de widgets op deze Samsung niet te vergelijken met de applicaties en webclips die je op de iPhone kunt gebruiken. Samsung levert op deze F480 een gesloten besturingssysteem, waarmee je niet zelf applicaties kunt toevoegen en waarschijnlijk ook geen snelkoppelingen naar favoriete websites kunt maken.

De camerafuncties zijn overigens wel indrukwekkend: er zit gezichtsherkenning en geavanceerde beeldstabilisatie in. Bovendien is het de eerste telefoon met Smile Shot-functie, waarbij de camera pas een foto maakt wanneer de persoon op de foto lacht. Nu klaagt iedereen wel over de prijs van de iPhone, maar de Samsung TOUCHWIZ F480 krijg je ook bepaald niet kado: hij heeft een verkoopadviesprijs van €499 maar dan krijg je wel een luxe uitgevoerd toestel van geborsteld metaal en “geraffineerde textuur”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2008, 14:05
Categorie iDevices
Onderwerpen alternatieven, kloon, samsung, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.