Windows Mobile 6.1 krijgt eerste iPhone-invloeden

Microsoft werkt aan een nieuwe versie van Windows Mobile, waarin meer invloeden van de iPhone merkbaar zijn. De browser Internet Explorer krijgt meer Safari-achtige eigenschappen en er zal meer met de vingers bediend moeten worden.

Internet ExplorerDe volgende versie van Windows Mobile (versie 6.1) zal vanaf begin 2008 beschikbaar zijn. Een van de vernieuwingen is een nieuwe versie van Internet Explorer, die rendering van webpagina’s op dezelfde manier uitvoert als Mobile Safari op de iPhone. Maar er komen nog meer verbeteringen aan: zo wordt het beheer van muziek, foto’s en andere content makkelijker en komt er meer aandacht voor vingerbediening. Windows Mobile 6.1 zal waarschijnlijk in februari op de 3GSM-beurs in Barcelona aangekondigd worden.

Op uitgebreidere vingerbediening zullen we iets langer moeten wachten: dat staat namelijk op langere termijn gepland. Je zou daarbij je vingers kunnen gebruiken voor schermelementen die lastig met een stylus te bedienen zijn. Er komt ook een algemene zoekfunctie, die vergelijkbaar is met Windows Vista en Mac OS X; daarnaast wordt gewerkt aan een context-afhankelijke functie die zorgt dat bij bepaalde activiteiten relevante informatie wordt getoond, bijvoorbeeld telefoonnummers of e-mailadressen.

De update van de browser zou grotendeels afhankelijk kunnen zijn van de ontwikkelingen rond Deepfish, een browserproject waaraan Microsoft al enige tijd werkt. Daarbij krijg je een complete webpagina in originele layout te zien en niet de moeilijk leesbare miniatuurpagina die gangbaar is geworden op mobiele telefoons.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2007, 13:24
Categorie Apple
Onderwerpen invloed, microsoft, windows mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.