eBay rip-off: iPhone van $4 miljoen

Een verkoper probeert op eBay 4 miljoen dollar voor een iPhone te vragen, om als een moderne Robin Hood anderen te helpen. Iemand die aandacht tekort komt?

eBay rip-offOnder het motto “Wat de gek ervoor geeft” heeft een zekere gsxrbk een ongeopende en dus ook ongebruikte iPhone op eBay te koop gezet, waarvoor je $4 miljoen dollar zou moeten betalen. Door deze iPhone te kopen kun je de geschiedenis ingaan als de koper van de duurste iPhone ooit (woah, media-aandacht gegarandeerd!). De verkoper is van plan om niet meer dan de helft van de opbrengst zelf te houden, de rest gaat naar “een hoop andere mensen” die de hulp blijkbaar nodig hebben. Maar de aanbieder maakt niet overtuigend duidelijk waarom je, als je toch nog 4 miljoen dollar teveel op de bank hebt staan, dat geld aan een wildvreemde met onduidelijke plannen zou moeten weggeven.

De aanbieder probeert lezers aan te spreken met “pay it forward”, het idee dat je drie goede daden voor anderen moet doen, als je zelf een mazzeltje is overkomen. Dat moeten dan wel daden zijn die de andere persoon in z’n eentje niet voorelkaar zou krijgen. Met als resultaat een betere wereld voor iedereen. Prima, maar na de smekende huisvaders die met donaties een iPhone bijelkaar willen sparen, is dit wel het toppunt van brutaliteit (en het toppunt van schreeuwen met CAPS LOCK aan): de eBay-advertentie vind je hier. En voor zo’n prijs mag je toch ook wel de moeite nemen om de iPhone persoonlijk af te leveren? Welnee: shipping within 24 hours. Er zijn toch andere manieren als je aandacht tekort komt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2007, 13:45
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.