Whited00r: gebruik iOS 5-functies op je oude iPhone en iPhone 3G (jailbreak)

Whited00r maakt het mogelijk om een aantal functies van iOS 5 te gebruiken op iPhones die nog steeds iOS 3.1.3 gebruiken. Dit is de laatste iOS-versie bruikbaar op de iPhone, iPhone 3G, iPod touch en iPod touch 2G.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Whited00rEens in de zoveel tijd brengt Apple een nieuwe versie van iOS uit, die niet meer geïnstalleerd kan worden op een oudere generatie iPhones. Hierdoor missen deze iPhone-gebruikers een aantal interessante nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om mappen te maken en te multitasken. Het jailbreakproject Whited00r maakt er al langer werk van om deze functies alsnog beschikbaar te maken voor iPhones met iOS 3.1.3. Een nieuwe versie zorgt ervoor dat mogelijkheden van iOS 5 ook op deze oudere iPhones te gebruiken zijn.

Door Whited00r 5.1 te installeren krijg je toegang tot veel van de nieuwe mogelijkheden. Zo wordt multitasking opeens mogelijk, mag je zelf een achtergrond op je beginscherm instellen, kun je apps in mappen zetten en krijg je toegang tot iCloud. Een volledige lijst van toevoegingen vind je op de website van het project. Om Whited00r te installeren hoef je niet eerst een jailbreak op de iPhone uit te voeren: dit wordt allemaal voor je gedaan tijdens het installatieproces.

Daar staat wel tegenover dat Whited00r een paar beperkingen met zich meebrengt: zo kun je na het installeren geen pushberichten ontvangen. Ook de App Store is niet langer toegankelijk. Wil je apps installeren, dan zul je dit moeten doen via de bijgeleverde jailbreak-app Cydia.

De software om Whited00r mee te installeren is beschikbaar voor Windows en Mac OSX en kan gebruikt worden op de originele iPhone, de iPhone 3G en de eerste en tweede generatie iPod touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 16:26
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.