Apple’s studieboekenproject heeft codenaam ‘Bliss’, geïnspireerd door e-book Al Gore

Vandaag om 16:00 uur houdt Apple een evenement in New York, waar waarschijnlijk speciale studieboeken-tools voor de iPad onthuld zullen worden. Deze zouden zijn geïnspireerd door het e-book Our Choice van Al Gore.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Our Choice Al Gore iPadOm 16:00 uur wordt er in New York een evenement van Apple gehouden, waarbij vermoedelijk een aantal tools wordt onthuld om studieboeken op de iPad interactiever te maken. Volgens een anonieme tipgever van de website AppleInsider, is het project achter de studieboeken geïnspireerd door Our Choice, een iPad- en iPhone-app gemaakt door Al Gore. In de app probeert Al Gore duidelijk te maken wat de gevolgen van de opwarming van de aarde zijn.

Our Choice voor de iPad en iPhone is een e-book, maar gebruikt een hoop interactieve elementen om het makkelijker leesbaar te maken. De app is deel van Al Gore’s al langere campagne tegen het broeikaseffect en is gemaakt door Push Pop Press, een bedrijf van voormalig Apple-engineers Mike Matas en Kimon Tsinteris.

Eerder deze week werd er nog door Ars Technica beweerd dat de studieboeken-tools die door Apple onthuld worden, het voor iedereen mogelijk zullen maken om een boek te publiceren. Later werd dit gerucht ontkracht door Fortune. Steeds meer geruchten wijzen er op dat de studieboeken-tools van Apple vanmiddag wel gepresenteerd worden. Wat er uiteindelijk uit de hoge hoed van Apple komt zullen we vandaag na 16:00 te weten komen.

Downloaden: Our Choice (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2012, 14:07
Categorieën Apple, Apps, Round-up
Onderwerpen onderwijs, our choice

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.