whatsapp header

WhatsApp voor Windows en Mac: officiële desktopversie komt eraan

WhatsApp Web krijgt een officiële webversie voor de desktop, die woensdagavond live is gegaan. Berichten sturen kan nu ook via WhatsApp Web.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De webversie van WhatsApp is vanaf woensdagavond officieel live. Afgelopen week doken al geruchten op dat WhatsApp Web snel van start kon gaan en er verschenen ook een aantal video’s (die je hieronder kunt zien). Vanavond heeft WhatsApp de webversie van de berichtendienst officieel onthuld, ontdekte de website Droidapp.nl. Om het te kunnen gebruiken moet je een koppeling maken met de mobiele app, maar dat lijkt voorlopig alleen bij Android-toestellen te werken, niet bij de iPhone.

WhatsApp Web Android versie

Je kan WhatsApp Web bereiken via web.whatsapp.com.

whatsapp-web1

Tot woensdagavond was de webversie van WhatsApp afgeschermd met een inlogvenster, waarbij je moest inloggen met een Google-account. Dit werkte aanvankelijk nog niet, maar inmiddels is de website vrijgegeven. Het is de bedoeling dat je vanuit de Android-app de QR-code scant die op de website zichtbaar is, om je account te koppelen met WhatsApp Web. Hou er rekening mee dat WhatsApp Web alleen te gebruiken is in Google Chrome en bijvoorbeeld niet in Firefox.

whatsapp-web21

Via de webversie kunnen gebruikers chatten met hun WhatsApp-contacten. De naam WhatsApp Web dook in december 2014 voor het eerst op in de code van WhatsApp voor Android. Sindsdien is steeds meer informatie boven water gekomen hoe de dienst werkt. Een Facebook-account is niet verplicht en ook een gewoon account is bij WhatsApp niet aan de orde. De dienst herkent je op basis van je telefoonnummer. Het scannen van de QR-code automatiseert het proces van koppelen.

whatsapp-web3

WhatsApp-topman Jan Koum heeft via Facebook laten weten dat WhatsApp Web voorlopig niet gaat werken op iOS, vanwege beperkingen in Apple’s platform:

Unfortunately for now, we will not be able to provide web client to our iOS users due to Apple platform limitations.

Hieronder zie je het volledige bericht van Jan Koum:

Als je de QR-code scant vanuit de mobiele app (wat dus nog niet op de iPhone werkt), kom je op de desktop meteen terecht in de lijst met conversaties. Je kunt meteen antwoord geven of een chatconversatie beginnen.

whatsapp-web11

Meer informatie: officiële WhatsApp blog

Afbeeldingen via Droidapp.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2015, 14:13
Categorie Diensten
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.