Reacties voor: Werkgeheugen iPhone 4 twee keer zo groot als dat van iPad en iPhone 3GS

De iPhone 4 heeft waarschijnlijk twee keer zoveel werkgeheugen als de iPad en de iPhone 3GS, namelijk 512 MB.
Elger van der Wel -

Reacties: 50 reacties

  1. Dit klinkt als muziek in mijn oren!

    Nu weten we ook hoe de nieuwe iPad volgend jaar meer zal hebben 😀

  2. Op zulk goed nieuws zat ik al te wachten 🙂 Ben die 128 MB van mijn 3G wel een beetje zat.

    Hopen dat het ook inderdaad klopt.

  3. Kans is wel groot aangezien de meeste andere smartphones over 512 beschikken als ik het goed heb.. Aan de andere kant is dat misschien de reden dat ze het niet publiceren omdat de iphone 4 maar 256 heeft.. Nog een paar dagen en we zullen het weten?

  4. Merk er niet veel van op de iPad…. Ding is hartstikke snel. Zelfs met Photgene en Reeldirector (who needs iMovie) vliegt ie er overheen……lang verhaal kort…het zal mijn aan mijn billen oxideren-:)

  5. sneller dan de 4xducktaped iphones ipad en past gewoon in de zak, perfect toch ?

  6. @okkies ik vermoet dat jou iphone dan toch ietsjes sneller is..

  7. Ik heb mijn exemplaar al gereserveerd, dus dit soort goed nieuws is meer dan welkom.

  8. (Red.) Op verzoek van mensen met meer kennis dan wij hebben we je tip niet geplaatst i.v.m. mogelijk gevaar voor de werking van de iPhone.

  9. Niet meer dan logisch. Momenteel zal 256mb nog genoeg zijn maar dat zal uiteraard in de toekomst veranderen daarnaast hebben overige toptoestellen van de concurrentie zoals de Wave en Galaxy S ook 512mb.

  10. Dit vind ik echt top nieuws! Specs zijn niet dooslaggevend voor een Apple apparaat. Het gaat om de totale ervaring. Maar een beetje extra geheugen kan echt nooit kwaad. De iPhone moet een bakbeest zijn! Wordt echt lekker snappy durf ik wel te stellen!

  11. @supper Phone: ****, dat overklokt je iPhone helemaal niet. Het zorgt er alleen voor je iPhone nooit in diepere slaapstanden gaat, en dan vast en zeker altijd erg vlot aanvoelt. Maar dan dus ook snel door zijn batterij heen brand.

  12. OFFTOPIC: Met de nieuwe iPhone laat ik de aanschaf van de huidige iPad aan me voorbij gaan! Ik ben nu zeer benieuwd wat de toekomst van de iPad ons gaat brengen (display, snelheid).

  13. Dat overclocken werkt echt;) is er ook een manier om je werkgeheugen te vergroten;)

  14. Blijft weinig. Ik verbaas me erover dat de iPhone zo lekker loopt op een 265mb. Mijn andere mobiel had 800mb maar leek langzamer. (Samsung jet)

  15. Het gaat nu alleen maar om getalletjes. Een iPhone 3Gs is nu nog steeds een van de snellere toestellen te krijgen ondanks dat er andere toestellen zijn met 512MB. Ik vind dat je hiervoor juist Apple voor moet bedanken, omdat zij alles uit de kast halen en dan pas over gaan naar een hogere getal. In dit geval een hogere RAM geheugen. Veel merken halen er niet eens alles uit, maar doen voornamelijk mee aan het verkopen van een toestel met nieuwe getalletjes.

    In mijn ogen heb je niks aan een 512MB werkgeheugen zolang de maker ervan niet alles uit zijn potentie haalt. Dan mag je nog 512MB hebben, maar zal er een ander toestel zijn dat toch sneller is. Hier is de huidige iPhone 3Gs een goed voorbeeld van.

  16. @BillSplate: Of 800mb zoals @Kevin aangaf :S

  17. @Rick: ik ook wat is de 3g traag zeg. Ben de telefoon helemaal zat. Kan niet wachten op de iphone 4.

  18. Overclocken? Hoe oc je een 3g?

  19. Origineel geplaatst door Kevin
    Blijft weinig. Ik verbaas me erover dat de iPhone zo lekker loopt op een 265mb. Mijn andere mobiel had 800mb maar leek langzamer. (Samsung jet)

    Je haalt nu de CPU en RAM door elkaar 😉 De Samsung Jet heeft een processor met een snelheid van 800Mhz (er bestaat geen telefoon in de buurt van 800Mb RAM)

  20. Tja dit is natuurlijk gedaan zodat de iPhone 4 straks 15 app kan draaien op de achtergrond omdat het kan 😛

    Zo kan de iPhone 4 over 2 jaar nog steeds multitasken met zware apps die dan nog maar net op de 3gs draaien.

  21. Lol, als Apple volgend jaar weer een nieuw toestel uitbrengt dab word het 1GB! Maar, dat zie ik nu nog niet gebeuren. Ik wacht al een tijdje op nieuws over de iPod touch! Of er eigenlijk wel een 4e generatie komt. Zou wel mooi zijn als de nieuwe iPod touch dezelfde beeldscherm, processor en de hoeveelheid ram krijgt.

  22. @ASN: Wat zou je denken van de N900? Die heeft 1 gig ram. Verder vind ik het heel erg knap dat apps en het OS zelf zo super aanvoelt zelfs met 256 MB RAM. Erg nice.

  23. Goed nieuws dit! Gaat dus minstens zo snel als de ontwikkelingen op computergebied (dat meer geheugen steeds de nieuwe ‘standaard’ wordt; 1gb, 2gb, 4gb, 8gb)

  24. Erg leuk hoor dat 512mb geheugen. Maat een echte Apple gebruiker weet toch wel dat het niet de specs zijn maar het os wat een Apple product zo fijn maakt.

  25. Ik ben blij dat het geheugen zo groot is. Ik heb nu een 3G met 128 MB geheugen. Als ik de iPod applicatie open heb staan op de achtergrond en ga surfen met Safari zit ik zo met een vol geheugen. De 3G is dan echt niet meer vooruit te branden.

    Dus laat maar komen die extra MB’s 🙂

  26. Voor mij zal het zeker een grote verbetering zijn te opzichte van mijn huidige iPhone 3g. Ik vond de 3gs als een stuk sneller aanvoelen, laat staan een iPhone 4 met 512 mb. Ik ben benieuwd wat voor jailbreak apps hier allemaal voor uitkomen.
    (Red.) Reactie aangepast.

  27. Hier zie je hoe veel werk geheugen het heeft

    iPhone,iPhone 3G,iPod touch 1G,iPod touch 2G – hebben 128Mb werk geheugen

    iPhone 3GS,iPod Touch 3G 32GB&64Gb versie, en iPad – hebben 256Mb werk geheugen
    (helaas is de iPod touch van 2009 8GB versie het zelfde als iPod touch 2G dus 128Mb)

    iPhone 4 – heeft 512Mb werk geheugen

    en wie weet hebben de iPod Touch 4G? en iPad 2G ook 512Mb werk geheugen als die uitkomen

    Zo als je ziet krijg de iPhone bijna iedere keer een Werk Geheugen verdubbelling

    Ben erg benieuwd of de iPhone 5 dan 1024Mb werk geheugen heeft
    ( voor een pc is dat dan weinig maar voor een gsm overdreven veel )

  28. Dat is goed nieuws! Laten we hopen dat het waar is.

    @Erwin: Dat kan wel kloppen, voor nu. Het iOS kan zich met OS 3 nog helemaal focussen op 1 taak, dus (bijna) alle resources zijn beschikbaar om 1 taak te doen. Straks met OS 4 is dit anders, dan kost het multitasken ook resources.

  29. Origineel geplaatst door jerry.w
    Dat overclocken werkt echt;) is er ook een manier om je werkgeheugen te vergroten;)

    Ja, er zijn manieren om je iphone het RAM geheugen vaker te laten legen, het enige nadeel is dat je RAM geheugen maar een bepaald aantal keer kan worden beschreven, voordat het het op geeft, als je dit dus zou doen zou je iphone na een jaar kunnen zeggen “Toedels, ik heb geen werkplek meer” Ik heb het om expres die reden niet gedaan. Het is mogelijk. Kijk maar even op de site van xsellize en doe een paar gerichte zoekjes 😉

  30. @ikkieman:
    Klopt volgens mij nie helemaal met die 1GB:

    256 MB Mobile DDR
    768 MB swap space for a total of 1 GB virtual memory

    Dus volgens mij gewoon fysiek 256MB…

  31. Multitasken doet het nu al goed op mijn 3g en dan ziet het (iPhone)leven er over (hopelijk) een maand helemaal geweldig uit. iOS4 zorgt ervoor dat je niet eens meer naar een ander platform wil kijken, laat staan overwegen ;-).

  32. Mac OSX 10.6 heeft ook maar 1GB nodig om soepel te draaien terwijl veel meer in kan op een Mac of Hackintosh. (de meeste consumenten modellen zijn max tot 8 of 16 GB uitbreidbaar. De PRO modellen zelfs tot 32GB) Maar zelfs zo der al dat grof geweld blijft een Mac soepel draaien.

    Het is gewoon een staaltje efficient programmeren van Apple.

    Het is altijd makkelijk om met moeilijke naman en hoge getallen te smijten. Maar aan het eind gaat het om wat je nu daadwerkelijk heb klaargespeeld.
    Ik denk dat Apple al jaar in jaar uit aan het bewijzen is dat het kan mee komen met de rest zonder de laatste en nieuwste hardware te gebruiken.
    Ze tunen bewezen componenten en hun OS net zo lang tot de prestaties naar wens zijn.

    Dat doet Apple met de iPhone en iPad en hun iOS waar het op draaien moet ook. Vadaar dat Apple ook ze vervelend streng is tegen hun ontwikkelaars met het afdwingen van het gehik van de Apple SDK want dan is dat in grote lijnen al garantie dat je App alles uit het apparaat kan benutten en snel kan blijven zonder daarvoor een hoop extra werk te doen om dat de gereedschappen die je gebruikt al geoptimaliseerd zijn.

    Als de ontwikkelaars ook hun vak verstaan ervaart de klant het iOS en hun apparaten uiteindelijk als snel en fijn.

  33. @ikkieman: Als je zo gaat rekenen, dan heeft de iPhone 4 wel 16Gb of 32Gb geheugen…

    Of wel, als je het niet zeker weet, zet het dan niet neer als feiten, maar zet het neer als een vraag of hou gewoon lekker je mond…

  34. Misschien dat dit extra geheugen nodig is voor het opslaan, bewerken en exporteren van HD-films? En dat dat de reden is waarom iMovie niet voor iPad & 3GS beschikbaar is?

  35. @Remco:

    Umm… Juist.

    Nokia geeft de mogelijkheid die om die ~750 mb op het normale geheugen te zetten maar de iPhone heeft dit niet. Dus die opmerking dat de iphone 16 of 32 gig zou hebben slaat nergens op. Die 16 en 32 gig zijn overigens de specs van de chips maar die geven niet de echte hoeveelheid vrije ruimte weer omdat de software er ook nog op moet.

  36. ik ben wel heel benieuwd naar de eerste hands-on video vergelijk met de HTC desire (in mijn ogen het vlaggenschip op android van dit moment)

    zeker op gebied van snelheid

    (die trouwens ook “maar” 576mb ram heeft)

  37. @Jasper:
    En toch komt het op hetzeldfe neer.
    Ik kan op mijn laptop met 4GB, ook nog 32GB extra werkgeheugen maken.
    Dit werkt dan wel superlangzaam etc, maar dat boeit een verkoper echt niet.

    Kijk maar eens naar Videokaarten, daar staat ook altijd dat er wel 2GB geheugen bij zit, maar uiteindelijk blijkt dat maar 256mb te zijn en de rest van het geheugen moet ergens anders vandaan gehaald worden.

    Allemaal verkoperspraat.

  38. Leuk voor de nieuwe iPhone. Maar ook weer een reden om de 1e gen iPad maar over te slaan.

  39. @Flugeltje: Toch niet, want apple geeft de mogelijkheid niet om je flash geheugen als virtueel geheugen te gebruiken. Dan kun je wel gaan redeneren van ja als het wel kon dan dan.. maar apple geeft die mogelijkheid niet dus het kan niet.

  40. @gijsmans:

    Zo kan je altijd blijven wachten op de opvolger.

  41. @4saus:

    Dit zie ik als een van de belangrijke redenen om een iPhone 4 te bemachtigen. Echter wacht ik net als gijsmans op de volgende generatie iPad, omdat deze te weinig meerwaarde biedt ten opzichte van mijn iPhone/laptop.

  42. @Joost:

    Als de iPad nu al geen meerwaarde bied doet ie dat over een jaar met meer RAM en een camera natuurlijk ook niet.

    of gaat het om meer dingen die je mist?

  43. @Jasper:
    Er is ook een goede reden om dit niet te doen. NAND geheugen heeft per blok maar een maximum aantal schrijf cyclussen. En omdat het RAM geheugen erg vaak leest en schrijft slijt het NAND geheugen extra snel. Niet echt wenselijk denk ik zo.

  44. Ik vind raar van apple dat iPad en iPhone in de zelfde maand (juli) in Nederland verkocht wordt. iPad mooi ding, maar nu hebben ze laten zien dat de iPhone 4 nog beter is met specificaties en extras zoals: beeld, snelheid, camera, HD, Facetime, iMovie, multitasking. Ook de iOS4 kan je over paar dagen installeren voor iPhone, maar voor iPad pas over paar maanden.

    Dus de meeste mensen zullen nu de 1G iPad overslaan en kiezen voor iPhone denk ik in Nederland. Als iPad nou eerder in NL was zoals VS dan was het anders gegaan.

    Mijn keuze is makkelijk gemaakt, iPhone 4.
    (en misschien volgend jaar de nieuwe iPad)

  45. Goed nieuws.
    En zoals velen hier ga ik nu zeker voor de iPhone, maar als ik genoeg geld had zeker voor allebei want er zijn echt fantastische apps voor iPad

  46. Ik snap niet waarom de ipad zo geliefd is. Je kan er toch hetzelfde mee als de iPhone? iPhone kan nog bellen. En de ipad doe je niet zo makkelijk in je zak..

  47. Origineel geplaatst door Rob: Tja dit is natuurlijk gedaan zodat de iPhone 4 straks 15 app kan draaien op de achtergrond omdat het kan 😛

    Zo kan de iPhone 4 over 2 jaar nog steeds multitasken met zware apps die dan nog maar net op de 3gs draaien.

    Dat valt te bezien. Je weeg niet hoe zwaar die apps dan zijn, toch?

  48. …er zal binnekort wel weer een prototype iphone5 ergens opduiken..

  49. dus al met al wordt de “nieuwe” Iphone zeer overgehyped!
    A4 processor (A8 cortex), 512MB RAM, allemaal aardig maar om je HighREs filmpjes op te kunnen slaan, en ruimte over te houden op je phone zijn 16 en 32 GB wel wat karig, zoniet schieten ze tekort op fysieke opslagruimte…
    Aangezien je ook nog een waslijst aan Apps,Muziek en andere meuk op je phone wilt hebben staan zonder er al teveel rekening mee wilt hoeven houden of de limiet ervan al in zicht dreigt te komen…
    Mijn mening: 64GB had makkelijk gekund, bewees Apple al met de nieuwe serie IpodTouche’s…

  50. Mijn 3g is soms zo ontzettend traag. Mocht het echt 512 zijn dan is dat een extra reden om de iphone 4 aan te schaffen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.