iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Vertraging voor de iPhone 4 in Canada, witte toestellen niet leverbaar

In de Canadese online Apple Store heeft Apple de leverdatum voor de iPhone gewijzigd van juli naar binnenkort. Deutsche Telekom heeft een verklaring gegeven over de witte iPhone 4-modellen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 4 Canada coming soonIn Canada, waar de iPhone 4 evenals in Nederland vanaf juli verkrijgbaar zou zijn, lijkt de lancering van het nieuwe toestel te zijn vertraagd. Sinds Apple afgelopen dinsdag wereldwijd de online Apple Stores aanpaste, viel er in de Canadese Store te lezen dat het nieuwe toestel in juli verkrijgbaar zou zijn. Inmiddels is dat niet meer het geval en heeft Apple de tekst aangepast naar ‘Binnenkort’.


Woensdag maakte Apple al bekend dat er in één dag ruim 600.000 voorbestellingen voor de nieuwe iPhone zijn gedaan en dat het bedrijf er niet op had gerekend dat zoveel mensen het nieuwe toestel wilden voorbestellen. De Amerikaanse provider AT&T en de Duitse provider T-Mobile (Deutsche Telekom) lieten dezelfde dag weten dat er tien keer zoveel voorbestellingen waren gedaan als het geval was bij de lancering van de iPhone 3GS.

Ook in andere landen is er vertraging ontstaan en kan het toestel pas weer vanaf juli (uiteenlopend van begin tot half juli) worden geleverd. Een officiële datum voor de Nederlandse release is door T-Mobile, dat naar alle waarschijnlijkheid het toestel weer als enige zal gaan voeren, nog niet bekendgemaakt. Het is nog onduidelijk of de massale vraag naar de nieuwe iPhone ook hier voor vertragingen zal zorgen. Bij de iPad, die begin dit jaar in de verkoop ging, zorgden leveringsproblemen ervoor dat de Nederlandse iPad-lancering naar juli werd getild. Maar ook hier geldt dat een officiële lanceringsdatum nog niet bekend is gemaakt.

Eerder werd al duidelijk dat de witte iPhone 4-modellen (voorlopig) niet besteld kunnen worden. Gisteren liet Deutsche Telekom via haar Twitter-account weten hoe de vork precies in de steel zit:

De witte iPhone 4 is momenteel door leveranciers niet leverbaar. Wanneer wel is onbekend. We laten weten wanneer het beschikbaar is.

Vanaf 24 juni is de nieuwe iPhone verkrijgbaar in vijf landen: Verenigde Staten, Japan, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. In juli komen daar nog eens 15 landen, waaronder Nederland bij. Tenminste, als alles goed gaat. De wijziging in de Canadese Apple Store voorspelt niet veel goeds.

Via: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.