Skype iPhone

Ook Skype getroffen door berichten die app laten crashen [Update: opgelost]

Een nieuwe bug legt Skype volledig plat na een enkel tekstbericht, net zoals de iMessage bug dat eerder deed. Er is alleen nog geen tijdelijke oplossing.

Skype iPhone

We zijn nog maar amper bekomen van de iMessage- en WhatsApp-bug die onze iDevices platlegde of het volgende probleem dient zich alweer aan. Exclusief voor Skype deze keer, dat continu blijft crashen als je een specifiek tekstbericht ontvangt.

Update 16:15 uur: Microsoft heeft een update voor de Skype-app uitgebracht die de onvrijwillige crashes oplost. De update is beschikbaar voor alle platformen die potentieel getroffen kunnen worden door de bug. Voor iOS gaat het om versie 5.13.1, dus als je deze installeert zit je goed. Voor de overige platformen kun je kijken op skype.com/download.

— Eerder artikel hieronder

Microsoft zegt aan een oplossing te werken voor de bug die door Venturebeat werd ontdekt. Door een tekstbericht met acht tekens te sturen naar iemand die de Skype-app gebruikt loopt de applicatie volledig vast. De bug zou zowel op iOS, Android als Windows Phone werken. Desktopversies blijken niet gevoelig te zijn voor de bug.

Geen tijdelijke oplossing voor iOS

Apple kwam vorige week met een tijdelijke oplossing voor de iMessage-bug, die ook Telegram- en WhatsApp-gebruikers trof. Voor Skype is het specifieke probleem dat het verwijderen van de chatgeschiedenis niet werkt, omdat deze opgeslagen is op de servers van Skype en automatisch weer op je toestel gezet wordt als je de app opstart.

Er is op dit moment alleen een tijdelijke fix voor Windows Phone-gebruikers. Zij kunnen degene die het crashbericht verzonden heeft verzoeken om de tekst te verwijderen. Daarna dienen ze een oudere versie van Skype te installeren om de app weer aan de praat te krijgen. Dit is op Windows Phone geen probleem, maar aangezien voor iOS (en Android) alleen de meest recente versie in de Store staat, gaat dit trucje niet op. Voor iOS-gebruikers die getroffen zijn door deze bug is het dus wachten totdat Microsoft met een oplossing komt en een nieuwe Skype-update in de App Store staat.

Achterliggende oorzaak

De bug lijkt net zoals met het iMessage-debacle te maken te hebben met het afhandelen van de code. Door bepaalde karakters continu niet goed te kunnen weergeven, ontstaat er een sneeuwbaleffect van foutmeldingen die er uiteindelijk voor zorgen dat het geheugen volloopt en de app blijft crashen.

Voor iMessage wordt de oplossing zoals eerder gezegd nog verwacht. Telegram filtert de bewuste tekststring inmiddels aan serverzijde. Bij WhatsApp kan het helpen om de voorvertoning van berichten uit te schakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2015, 16:23
Categorie Apps
Onderwerpen bug, crash, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.