‘WebOS wordt hopelijk een mobiele web app-tool voor iPad’

Ontwikkelaars van HP's WebOS hopen dat ze de app-ontwikkelsoftware kunnen uitbrengen als middel om iOS web-apps in te maken. Of dit gebeurt hangt af van de koper van het OS.

WebOS EnyoVorige week zagen we nog hoe WebOS en de iPad 2 samen prima resultaten kunnen boeken. Een bittere pil, want het mobiele OS van HP leek tot het verleden te behoren nu de fabrikant zijn tablet van de markt haalt. Het WebOS-ontwikkelteam denkt echter nieuw leven voor het OS te hebben gevonden: ze willen het uitbrengen als een web-app, waarin ontwikkelaars apps kunnen ontwikkelen die via deze omweg op iOS draaien. Zo kunnen iOS-devs Apple’s App Store ontwijken. Of dit ook echt gaat gebeuren, hangt van de koper van de software af.

Volgens bronnen nabij het WebOS-team draait HP’s Enyo-software development kit op de iPad 2. Dit is een verdere ontwikkeling van het team dat vorige week in het nieuws kwam, toen ze webOS intern op een iPad 2 werkend kregen. Enyo is HP’s ontwikkelprogramma voor web-apps, waar het OS volledig afhankelijk van was. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van onder andere Javascript. De hiermee gemaakte web-apps draaien zelfs soepeler op de iPad dan op WebOS-tablets, omdat Safari erg goed met Javascript presteert.

Nu de laatste WebOS-tablets de winkels verlaten, is het de vraag wat HP gaat doen met de software die erop geleverd werd. Gezien Enyo is gericht op het maken van web-apps, is de stap van WebOS naar iOS vrij logisch. Mochten de beweringen van AppleInsider’s bron een feit worden, dan kunnen we rekenen op een spoedige aankondiging: HP gaat vandaag al in gesprek met mogelijke gegadigden die het mobiele OS willen overnemen. Het is nu de vraag wat er gebeurt zodra WebOS in iemands handen komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2011, 13:36
Categorie Apple
Onderwerpen krassen, reparatie, webos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.