iPhone-app GroupMe in handen van Skype

Skype wil het 1-jarige bedrijf GroupMe kopen. GroupMe is een berichtendienst voor iPhone, Android, Blackberry en Windows Phone 7 waarmee je groepschats, conferentiegesprekken en foto-uitwisseling kunt doen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

groupme skypeSkype heeft GroupMe overgenomen, een bedrijf dat een berichtendienst voor iPhone, Android, Blackberry en WP7 uitbrengt. De app is gericht op het communiceren binnen groepen. Gebruikers kunnen een conferentiegesprek met meerdere mensen starten en onderling foto’s delen. Volgens AllThingsD is er zo’n 85 miljoen dollar voor GroupMe op tafel zijn gelegd. Skype zelf staat op het punt om te worden overgenomen door Microsoft (de overname is nog niet volledig afgerond), maar de gesprekken met GroupMe zouden al dateren van vóór de onderhandelingen met Microsoft. Skype zou de dienst willen gebruiken om een sterkere positie te hebben in de markt voor sociale netwerken, vooral op mobiel gebied. GroupMe zal voorlopig gewoon blijven bestaan. Pas later wordt gekeken of er integratie van GroupMe-diensten in Skype mogelijk is.

“Groepsmessaging in het algemeen is een van de belangrijkste markten voor Skype”, zei Skype CEO in een gesprekje met Michael Arrington van Techcrunch. “GroupMe creëert meteen een sticky gevoel. Net als bij Skype is het een dagelijkse interactieve vorm van communiceren. Skype’s doel is om 1 miljard gebruikers te krijgen. Mobiel is de manier om dat te halen.”

GroupMe ontstond een jaar geleden tijdens een hackathon in New York en werd opgericht door Jared Hecht en Steve Martocci. Een paar maanden na de oprichting haalden de bedenkers als 850.000 dollar aan investeringsgeld binnen en begin dit jaar volgde nog eens 10,6 miljoen dollar. Downloaden van de app is nog gewoon mogelijk.

Downloaden: GroupMe (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2012, 17:46
Categorie Apple
Onderwerp skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.