ultrapak-batterij

Waarom de iPhone-batterijduur altijd 9 tot 10 uur bleef

De standaard batterijduur van de iPhone is jarenlang hetzelfde gebleven: altijd 9 tot 10 uur. Hoe zit dat? En verandert er iets?

batterij-ios-7Elk jaar komt er een nieuwe iPhone-generatie op de markt, maar de batterijduur is vrijwel hetzelfde gebleven. Als je de keynotes van Apple volgde, zag je bijna altijd een batterijduur tussen de 9 en 10 uur langskomen. Apple heeft een bepaalde batterijduur voor ogen en ontwerpt daar een nieuwe iPhone omheen, constateert Jason Snell. Maar dit jaar is alles anders geworden.

Apple wil een bepaalde minimale batterijduur en de hardware en software wordt daarom heen gebouwd: er worden energiebesparende maatregelen aan de software toegevoegd, processoren worden energiezuiniger en de batterijtechnologie maakt elk jaar een sprong vooruit. Dat geeft Apple de mogelijkheid om toestellen nóg platter en compacter te maken. Alles wordt sneller en compacter, maar de batterijduur blijft hetzelfde.

Ook bij de iPad-batterijduur is dat duidelijk te zien:

ipad-life-batterychart

Bij de iPhone 6 is alles anders

Tegelijk blijkt vaak uit polls dat gebruikers helemaal niet zo zitten te wachten op nieuwe functies, maar veel liever zouden zien dat de batterijduur omhoog gaat. Tot nu toe had het weinig zin om je hoop te vestigen op de volgende generatie iPhone, want de batterijduur bleef vaak hetzelfde. Maar bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is Apple afgeweken van de traditie. Opeens gaan deze toestellen veel langer mee: de iPhone 6 bijna 15 uur en de iPhone 6 Plus bijna 25 uur. Voor mensen die altijd klagen over de batterijduur zit er dus maar één ding op: naar de winkel rennen en de nieuwste iPhone halen.

iphone-life-batterychart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2015, 14:52
Categorie iDevices
Onderwerp batterijduur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.