Reacties voor: ‘Voorwaarden iCloud in strijd met Noorse en Europese wetgeving’

Apple handelt in strijd met de Noorse en Europese wetgeving door gebruikers niet te informeren over wijzigingen in de voorwaarden van iCloud. Dat stelt de Noorse consumentenwaakhond Forbrukerrådet.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Wat een gezeik zeg… Wie leest er ooit de voorwaarden? Je weet al dat ze dingen met je gegevens doen als je je inschrijft bij zo’n dienst.

  2. “Can not” en dan een kruisje…..wat wordt dan bedoelt. De dubbele ontkenning of toch niet.

  3. Waarom staat er dan bij ‘Terms are governed by Norwegian or EU law’ een vinkje? Dat suggereert dat de voorwaarden van iCloud -in tegenstelling tot die van bijvoorbeeld Dropbox en Google Drive- wél voldoen aan de wet.

  4. @peli: Ze wilden het er negatief uit laten zien voor de bedrijven die dit wel kunnen, en dschten: dan maar een hele vreemde dubbele ontkenning. Denk ik

  5. hmm … en een tabel waar skydrive nog op staat … dat is al enige tijd omgevormd naar onedrive …

  6. Origineel geplaatst door Gervaas
    Wat een gezeik zeg… Wie leest er ooit de voorwaarden? Je weet al dat ze dingen met je gegevens doen als je je inschrijft bij zo’n dienst.

    Ik lees de voorwaarden wel eens.

    Origineel geplaatst door peli
    “Can not” en dan een kruisje…..wat wordt dan bedoelt. De dubbele ontkenning of toch niet.

    Hierbij extra uitleg:

    Kan niet zonder opgaaf je account verwijderen: ✔︎

    ^ Dit betekent dat ze altijd een reden opgeven als ze je account verwijderen, zodat je weet wat je fout hebt gedaan.

    Kan niet zonder opgaaf je account verwijderen: ❌

    ^ Dit betekent dat ze zomaar je account kunnen verwijderen zonder dat je ooit hoort waarom.

    Origineel geplaatst door Johan
    Waarom staat er dan bij ‘Terms are governed by Norwegian or EU law’ een vinkje? Dat suggereert dat de voorwaarden van iCloud -in tegenstelling tot die van bijvoorbeeld Dropbox en Google Drive- wél voldoen aan de wet.

    Nee, dat vinkje betekent dat ze onder Europese jurisdictie vallen en zich aan onze wetten dienen te houden wat betreft Europese gebruikers.

  7. Vooral Amerikaanse bedrijven en wetgeving blijven slecht je privacy rechten hanteren. Goed dat dit weer (vanuit Europa) aangekaart wordt. vwb Voorwaarden, deze worden meestal alleen gemaakt door en om het bedrijf te beschermen. Als persoon heb je geen of nauwelijks rechten als je gebruik maakt van hun software en “diensten”. Denk daarom goed na of je dat wel wilt. Dat recht heb je, dus voorwaarden accepteren of voor een ander kiezen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.