‘Apple test iPhone 6 met resolutie van 1704 bij 960 pixels’

Apple test een iPhone 6 met een schermresolutie van 1704 bij 960 pixels, aldus anonieme bronnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6 gebogen concept MartinApple test op het moment een iPhone 6 met een groter scherm, met een resolutie van 1704 bij 960 pixels. Dit beweert 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. Hoewel we eerder al hebben gehoord over grotere iPhone-schermen van 4,7-inch en 5,5-inch, is dit voor het eerst dat de mogelijke iPhone-resolutie wordt genoemd. De iPhone 6 zal net als de twee voorgaande iPhones een schermratio van 16:9 gebruiken.

De iPhone 5 en iPhone 5s hebben een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Met de nieuwe resolutie zal Apple voor het eerst sinds de introductie van de iPhone 4 de breedte van de resolutie aanpassen: de iPhone 5 had een groter scherm, maar deze was enkel hoger.

Volgens 9to5Mac hebben de iPhone 5 en iPhone 5s voor ontwikkelaars eigenlijk een resolutie van 568 bij 320 pixels. In de praktijk is de resolutie hoger, maar de iPhone vult de extra pixels in een app automatisch in. De genoemde iPhone 6-resolutie zou in hoogte het driedubbele zijn van de originele resolutie voor ontwikkelaars. Deze verdriedubbeling zou er op wijzen dat Apple de schermratio niet wil aanpassen en dat de iPhone 6 ook 16:9 is. Dit sluit aan op eerdere gepubliceerde foto’s en gelekte blauwdrukken waarop de mogelijke iPhone 6 te zien was.

De nieuwe iPhone 6 zou door de hogere schermresolutie een hogere pixeldichtheid krijgen. De 4,7-inch iPhone 6 zou een pixeldichtheid van 416,13 ppi hebben, terwijl de 5,5-inch iPhone 6 een pixeldichtheid van 355,6 ppi heeft. Daarmee wijkt Apple af van de pixeldichtheid van 326 pixels per inch voor retina-iPhones.

Onderstaande beelden plaatsen de nieuwe iPhone 6-resolutie naast de schemresolutie van de iPhone 5, iPhone 5s en iPhone 5c. Let wel op: het gaat hieronder niet om schermgrootte. De grotere resolutie kan op een kleiner scherm worden getoond, omdat de pixeldichtheid veel hoger ligt. 9to5Mac heeft de afbeeldingen in de volledige resolutie, om een nog exacter idee te geven over het verschil in hoeveelheid pixels.

iPhone 6 resolutie homescreen

iPhone 6 resolutie vergelijking 2

Het is nog de vraag wat Apple in iOS zal doen om de nieuwe schermgrootte te ondersteunen. Wellicht wordt de interface in iOS 8 aangepast voor het grotere scherm, maar Apple kan ook de huidige UI vergroten voor de nieuwe resolutie. Dat lijkt nu al goed mogelijk: ontwikkelaar Steven Throughton-Smith heeft Apple’s iOS Simulator aangepast om de verdriedubbelde resolutie te ondersteunen, en Apple’s ingebouwde apps lijken nu al goed mee te groeien. Onderstaande afbeeldingen tonen iOS Simulator met een verdriedubbelde resolutie:

iOS simulator iPhone 6iOS Simulator iPhone 6 2

Het meegroeien van de iOS-apps kan te maken hebben met Autolayout en andere slimmigheden waarmee Apple apps alvast voorbereidt op nieuwe schermresoluties. Over de consequenties van een groter scherm voor app-ontwikkelaars hebben we eerder al uitgebreid geschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2014, 12:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.