1password-for-teams

1Password voor iOS krijgt ‘All Vaults-view’ en 1Password for Teams

1Password heeft een update gekregen op iOS en voegt onder meer een nieuwe All Vaults view toe, en hevelt de beta van 1Password for Teams over naar de iPhone en iPad.

1password-for-teams

Er staat een grote update te wachten in de App Store van 1Password-gebruikers. Versie 6.1 van de app voegt een nieuwe view toe, maar staat vooral in het teken van de 1Password for Teams beta: een nieuwe manier om wachtwoorden te delen met collega’s en anderen.

Versie 6.1 van 1Password maakt het allereerst gemakkelijker om de inhoud van verschillende vaults te bekijken. Met de speciale All Vaults view kun je direct al je opgeslagen bestanden inzien, ongeacht in welke kluis ze zich bevinden.

In de instellingen van de app kun je aangeven welke bestanden niet getoond worden in deze All Vaults view. Dit doe je via Settings -> Vaults -> All Vaults waarna je afzonderlijke kluizen af kunt vinken die vervolgens verborgen worden.

1Password for Teams op iOS

1Password for Teams is echter de belangrijkste reden om de wachtwoorden-app van een update te voorzien. De nieuwe functie is al een tijdje in beta, en maakt nu de overstap naar iOS. Met 1Password for Teams wordt het gemakkelijker voor groepen mensen om bestanden in 1Password in te zien en met elkaar te delen.

1password-for-teams-mac

Verschillende Vaults spelen nog steeds een centrale rol, die nu opgeslagen worden op de servers van AgileBits. Dit maakt het mogelijk om snel een kluis in te zien via een URL.

Gebruikers kunnen gekoppeld worden aan een afzonderlijke Vault, en de beheerder kan instellen welke rechten individuele gebruikers hebben via de nieuwe Admin Console. Denk hierbij aan het toevoegen, bewerken of verwijderen van bestanden. Ook kunnen gasten uitgenodigd worden om de inhoud van een kluis in te zien.

1Password for Teams uiteindelijk abonnementsdienst

Je hebt hier wel een speciale 1Password for Teams-account voor nodig, die je op de website van 1Password aan kunt maken. Zodra je een account gemaakt hebt kun je deze koppelen aan de iOS-app via Settings -> 1Password for Teams. 1Password for Teams zit voorlopig nog in beta, waar je gratis gebruik van kunt maken. Als de dienst over een paar maanden echt start kun je er een abonnement op nemen waar je maandelijks voor moet betalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2015, 17:30
Categorie Apps
Onderwerp 1password

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.