Reacties voor: Zo maak je van je iPhone een virtual reality-bril

We leggen uit hoe je van de iPhone het makkelijkst een virtual realitybril kunt maken. Met de beste brillen en beschikbare apps.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Ben ik de enige die de 2e, met de ipad voor je neus, er niet uit vind zien?!

  2. Origineel geplaatst door Lucas
    Ben ik de enige die de 2e, met de ipad voor je neus, er niet uit vind zien?!

    Ben ik de enigste die dit totaal onzin vind en dat dit er sowieso niet uitziet??

  3. Het enige waarvoor ik het zou gebruiken is om er eventueel een film op te kijken. Is dat ook mogelijk?

  4. Ja het wordt pas echt leuk als je je eigen bron er op aan kan sluiten zoals je pc, Xbox, psp enz…. Maar ik ben bang dat voor de iPhone nooit gaat gebeuren. Anders zou ik de bril van Zeiss zo kopen.

  5. De google cardboard werkt eigenlijk net zo goed als alle overige alternatieve (heb er meerdere vergeleken) en kost mar 2,50 😉

    dx.com

  6. “Een bord voor je kop hebben” een vooruitziend gezegde…. Ziet er wel raar uit hoor. Nu nog 2 front camera’s en virtuele en reeële realiteit kunnen in de mx.

  7. “…gewone iPhone 6 en de Samsung Galaxy S5…” Wat is er nou zo gewoon aan de iPhone 6 en dan zo speciaal aan de Samsung S5 potverdriedubbeltjesnoggissaantoe!!!

  8. Voor geïnteresseerden in het Google-doe-het-zelf-bouwpakket: op eBay kun je diverse complete pakketten kopen incl. kartonnen bouwplaat, magneten en lenzen voor nog geen €5 incl. verzendkosten. Hier kun je er bijvoorbeeld eentje vinden. Lijkt me de moeite waard om mee te experimenteren!

  9. Origineel geplaatst door Michiel
    De google cardboard werkt eigenlijk net zo goed als alle overige alternatieve (heb er meerdere vergeleken) en kost mar 2,50
    dx.com

    Of wandel even bij de Action binnen… scheelt weken wachten voordat ie met de post uit China komt 😉

  10. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    “Een bord voor je kop hebben” een vooruitziend gezegde…. Ziet er wel raar uit hoor. Nu nog 2 front camera’s en virtuele en reeële realiteit kunnen in de mx.

    Camera’s toevoegen en beelden mixen, wat een goed idee! Ik voorzie ineens een heel nieuwe toepassing van VR. Analoog aan wat noise-reduction koptelefoons met microfoons en speakertjes doen: anti-beeld (ipv antigeluid) aan de stereo-camerabeelden toevoegen. Heb je bv een hekel aan die ‘suvve’ aso-bakken of pizzakoeriers: die worden realtime uit je omgevingsbeeld gefilterd en vervangen door resp. neushoorns en eksters, ziet de wereld er ineens een stuk plezieriger uit (het duitse ‘fabelhaft’ klinkt ineens erg toepasselijk) 😁

  11. Jullie noemen wel de durovis dive welke je idd niet volledig ontsluit van de wereld. De Homido doet dat wel. Deze zijn jullie mijns inziens vergeten in dit overzicht.

  12. @Carsten: Bedankt voor de tip, was zelf nog niet bekend met de Homido. Heb hem aan het overzicht toegevoegd 🙂

  13. Beste redactie, ik mis een overzicht van apps waarmee je zelf opgenomen 360 graden beelden kunt bekijken. Zo maak ik gebruik van o.a. Mobile VR Station. Helaas werkt deze alleen goed voor equirectangular foto’s (2:1 formaat). Dit lijkt vooralsnog de enige app om foto of video vanuit de camera roll te kunnen bekijken.
    De apps Kolor Eyes, Kiroru360, 360Cam en Street View kunnen dat allemaal nog niet. Ook de Homido Player app kan alleen vanaf het internet streamen.

    Kunnen jullie eens een artikel maken waarin deze apps (en hopelijk andere) vergeleken worden? (Graag wel apps die de mogelijkheid hebben om de camera roll te benaderen.)

  14. Ik heb gelezen dat het aantal pixels op de iphone eerst verdubbeld moeten worden voor een goede ervaring.

  15. Iemand die mij kan vertellen of een VR bril ook gebruikt kan worden door brildragenden?

  16. Met kerst heb ik de Homido gekocht. Ik was hier toch niet zo tevreden over dus heb ik 2 weken geleden de VR Box 2 gekocht.
    Aanzienlijk beter moet ik zeggen, dit type is ook het overwegen waard voor een review

  17. Super tof hoe snel die ontwikkelingen in de Virtual Reality branche gaan!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.