Versie 6.0 van de Vimeo-app.

Vimeo helpt met video’s ontdekken in grote 6.0-update

Vimeo heeft op de iPhone en iPad een flinke opknapbeurt gekregen. Versie 6.0 van de app moet het makkelijker maken om nieuwe filmpjes te ontdekken, in zestien verschillende categorieën.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Versie 6.0 van de Vimeo-app.

Video-app Vimeo wordt vandaag in een nieuw jasje gestoken, waarbij de nadruk op het gemakkelijker ontdekken van video’s ligt. Zo kun je sneller door de verschillende menu’s van de app navigeren en zijn er 16 categorieën om te volgen die continu bijgewerkt worden met de nieuwste en beste filmpjes.

Deze zestien categorieën (zoals Muziek, Animatie, Reizen en Documentaires) worden handmatig gecureerd door verschillende experts. Dit moet ervoor zorgen dat niet alleen de populairste, maar ook vernieuwende en opmerkelijke video’s aan je gepresenteerd worden.

Versie 6.0 van de Vimeo-app is nu beschikbaar. Het uiterlijk van de Vimeo-app ziet er vanaf vandaag wat strakker uit.

Vimeo picture-in-picture en Spotlight

Daarnaast benut Vimeo met de komst van versie 6.0 de nieuwe mogelijkheden van iOS 9. Dat betekent onder meer picture-in-picture in de app en ondersteuning voor de Spotlight zoekfunctie.

De Vimeo-app kon op de iPad al langer multitasken, maar nu picture-in-picture ook in de app zelf verwerkt is, kun je een video blijven bekijken terwijl je alvast op zoek gaat naar de volgende. Het algehele uiterlijk van de app is ook opgepoetst, zodat alles er net even wat strakker uitziet.

Achter de schermen past Vimeo ook het een en ander aan. Hierdoor moet het uploaden van video’s sneller gaan dan voorheen, en wat soepeler verlopen. Tot slot is de videospeler opgepoetst, zodat de app videosuggesties kan geven en ook reacties en deelopties overzichtelijker in beeld verschijnen. De update voor de Vimeo-app is vanaf nu te downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2016, 17:15
Categorie Apps
Onderwerp vimeo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.