Vimeo video's uploaden iPhone

Vimeo laat weer video’s uploaden

Is Vimeo de draad kwijt? Je kan in de iPhone-app weer video's uploaden, maar je stuurt ze alleen naar je eigen vrienden.

Vimeo video's uploaden iPhoneIs Vimeo aan het twijfelen geslagen? De website die zich profileert als de HD-variant van YouTube gericht op kunstenaars en professionele filmers, verwijderde eerder de mogelijkheid om video’s te uploaden in de app. Die keuze is nu teruggedraaid. Voor het eerst sinds de fraaie interfaceveranderingen in mei 2014, kan je weer video’s uploaden met de app. De insteek neigt meer naar een sociaal netwerk dan voorheen.

Naar een uitgebreide video-editor in de Vimeo-app voor iPhone en iPad, zoek je tevergeefs. Kon je voorheen fragmenten van video’s aan elkaar plakken inclusief overgangen en een geluidslijn eronder, daar kies je nu een video van je camerarol en begin je met uploaden. Vimeo doet dat met dezelfde charme als het zoeken van video’s met een zoekopdracht. Alle filmpjes staan onder elkaar en bewegen zelfs automatisch. Helaas duurt het daardoor wel even voordat je de video’s op je iPhone of iPad ziet.

Vimeo uploaden naar vrienden

De echt bijzondere vernieuwing komt daarna. Vimeo zet je video’s niet meteen vol in de schijnwerper tussen het professionele werk, maar stuurt erop aan dat je video’s privé deelt met je vrienden in de app. Je kan Vimeo zo vergelijken met een besloten YouTube-kanaal. Wie je video wil zien, wordt verzocht zich aan te melden bij Vimeo.

Het is een bijzondere combinatie die Vimeo na de update heeft gekregen. Enerzijds is het een showcase voor stijlvolle video’s van hobbyisten en professionals, anderzijds is het nu een compact sociaal netwerk voor video’s van jou en je vrienden. Misschien dat volgende updates een brug slaan tussen de twee kanten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2014, 10:22
Categorie Apps
Onderwerpen video, vimeo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.