‘Vertraging bij iPad veroorzaakt door Wintek’

De vertraagde levering van de iPad is volgens de Liberty Times te wijten aan Wintek, de leverancier van de schermtechnologie voor de iPad.

ipad schermApple had beloofd om de iPad eind maart op de markt te brengen. Het wordt uiteindelijk 3 april. Volgens de Liberty Times, een Taiwanese krant, is de vertraging veroorzaakt door Wintek. Dit bedrijf had problemen bij de productie van touchscreens, waardoor er onvoldoende bruikbare schermen voorhanden waren. Apple’s productieplannen kwamen daardoor in de knel.

De fabrikant heeft de Taiwanese beurs laten weten dat de productie probleemloos loopt. De afgelopen weken waren er meerdere analisten die waarschuwden dat Apple wel eens vertraging zou kunnen oplopen.

Ze wilden ook niet aangeven hoe het met de productie voor Apple gaat. Wintek is vaste leverancier van de capacitieve touch-laag voor de schermen in de iPhone en iPod touch. Het zou niet de eerste keer zijn, want de levering van een product in de problemen komt. Bij Barnes & Noble en Amazon was eerder ook al vertraging in de toeleveringsketen. Toen ging het om E-Ink-schermen, een andere technologie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2010, 18:23
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, productie, vertraging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.