Vermoedelijke fabrieksmallen van iPhone 5 en iPad mini opgedoken

Gotta Be Mobile heeft fabrieksmallen ontdekt van de volgende iPhone (iPhone 5?) en de iPad mini. Beide geven ongeveer de vorm van toekomstige iOS-apparaten aan.

iphone_5_sample_frontDe website Gotta Be Mobile publiceerde vanavond foto’s die moeten aantonen hoe de volgende generatie iPhone en de iPad mini eruit komen te zien. Bij de iPhone gaat het om een ‘engineering sample’, een stuk aluminium dat volgens de website de vorm aangeeft van de toekomstige iPhone. Het zou afkomstig zijn uit het productieproces van de iPhone en komt overeen met foto’s en geruchten die eerder over de iPhone 5 circuleerden, met een langwerpig centraal deel en een achterplaatje dat aan de boven- en achterkant een afwijkende strip heeft.

De afmetingen van het productiemodel komen ook overeen met de geruchten. De iPhone 5 (of hoe de volgende generatie iPhone ook gaat heten) heeft vrijwel dezelfde breedte als de iPhone 4S, namelijk 5,86 cm. Maar het model is wel wat langer: geen 11,52 maar 12 centimeter. Dit is gedaan om voldoende ruimte te creëren voor het grotere scherm.

iphone_5_sample_rear

Gotta Be Mobile kwam even later met nog meer foto’s op de proppen: een fysiek model van de iPad mini, de roemruchte kleinere variant van Apple’s tablet. Het lijkt hierbij te gaan om een model, dat gebruikt wordt om hoesjes te maken. Ook dit model geeft in grote lijnen het model van het toestel aan. Overigens wil dat niet zeggen dat dit het definitieve model wordt. Het is wel eerder voorgekomen dat er modellen of prototypes van iOS-apparaten lekten die al snel werden omgezet in renderings en hoesjes. Vorig jaar gebeurde dat nog bij de iPhone 4S: die zou taps aflopende hoeken krijgen, maar in werkelijkheid bracht Apple een toestel uit dat vrijwel identiek was aan de iPhone 4.

ipad_mini_model_front

ipad_mini_model_edgeOp de foto’s is af te leiden dat zo’n iPad mini afmetingen van 213 x 143 mm zal hebben. Het apparaat wordt iets dunner dan de huidige iPad en wordt daarmee de dunste iPad ooit. Vergeleken met de Nexus 7 van Google is de iPad mini 23,7 mm breder dan de Nexus 7. Ook is de iPad mini ietsje langer. De kleine 19-pins dockconnector die in de productiemal te zien is, dook ook al eerder eens op.

De productiemallen zouden afkomstig zijn van een vertrouwde bron, die deel uitmaakt van de Apple-toeleveringsketen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2012, 23:55
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp geruchten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.