WhatsApp-concurrent Joyn valt buiten databundel bij T-Mobile Duitsland

De berichtendienst Joyn zal bij T-Mobile Duitsland buiten de databundel vallen. Hierdoor verbruik je geen MB's voor het versturen van een bericht naar vrienden, zoals bij WhatsApp.

JoynHet dataverbruik van WhatsApp-alternatief Joyn zal bij Duitse abonnees van T-Mobile buiten de databundel vallen. Dit schrijft Tweakers op basis van berichten van The Unwired. Hierdoor heeft de app een streepje voor op bijvoorbeeld WhatsApp en iMessage, waarbij ieder bericht een klein beetje data verbruikt. Op deze manier probeert T-Mobile met Joyn concurrerende apps te vervangen. Joyn stond eerder al bekend als RCS-e en wordt ontwikkeld door Vodafone, Telefonica en T-Mobile.

Joyn zal later in de App Store verschijnen. In functie zal de applicatie erg gaan lijken op WhatsApp: door je telefoonnummer aan de app te koppelen kunnen vrienden je makkelijk terugvinden aan de hand van hun adresboek, zodat je ze niet met de hand aan de app moet toevoegen om een bericht te sturen. Omdat Joyn geen gebruik maakt van je databundel, bespaar je maandelijks MB’s door van de app in plaats van WhatsApp gebruik te maken. Het gebruik van de app is gratis: alleen voor videobellen worden er extra kosten in rekening gebracht.

Het is geen toeval dat Joyn in Duitsland zo’n voorkeursbehandeling krijgt bij T-Mobile: de app is ontwikkeld door de provider in samenwerking met Telefonica en Vodafone, onder de naam RCS-e. De app kan oudere berichtendiensten zoals sms uiteindelijk gaan opvolgen en moet tegelijkertijd het antwoord zijn op bijvoorbeeld WhatsApp en iMessage.

Providers zetten flink in op Joyn. Niet alleen snoept de app niet van Duitse databundels bij T-Mobile, maar hij zit ook geïntegreerd in Windows Phone 8 en toekomstige Android-versies. Hierdoor hoeven nieuwe smartphone-bezitters niet eerst de app te installeren om hem te gebruiken, zoals bij WhatsApp wel het geval is. Op de iPhone staan geen apps van providers vooraf geïnstalleerd, wat betekent dat dit bij Joyn waarschijnlijk ook niet het geval zal zijn. Daarmee heeft Apple’s dienst iMessage nog een streepje voor op Joyn: deze berichtendienst zit geïntegreerd in de Berichten-app van iOS 5, wat betekent dat iedere iPhone-gebruiker daar meteen aan de slag kan. iMessage werkt echter alleen met andere iOS-apparaten, terwijl Joyn beschikbaar zal zijn op iOS, Android, Windows Phone en verschillende oudere telefoons.

Joyn sheet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2012, 10:25
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.