Twitter vernieuwt mobiele website met HTML5

Twitter heeft een nieuwe interface voor de mobiele website ingevoerd. De webapp maakt gebruik van HTML5 en zal gaandeweg worden uitgerold.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

twitter mobiele websiteTwitter heeft aangekondigd dat ze hun mobiele website beschikbaar hebben gemaakt voor nog meer apparaten. Hoewel je op de iPhone keuze genoeg hebt uit allerlei apps om te kunnen twitteren, is dat op andere platformen nog lang niet het geval. Vandaar dat er een nieuwe mobiele website nodig was, die Twitter geschikt maakt voor zoveel mogelijk toestellen. In een blogposting kondigt Twitter aan dat ze de webapp voor mobiele apparaten in rustig tempo uitrollen.

De webapp ziet eruit zoals de Twitter-app voor de iPhone, maar met een knoppenbalk bovenin het scherm. Je kunt DM’s sturen naar mensen en hun profielinformatie bekijken. Heeft je iPhone een reparatie nodig en krijg je zolang een Nokia of ander toestel te leen, dan kun je dus in vertrouwde stijl blijven twitteren.

De nieuwe webinterface maakt gebruik van HTML5 en werkt op de iPhone, Android en de meest gangbare andere platformen. Toch zal niet iedereen meteen de nieuwe interface te zien krijgen. Vandaag krijgt maar een klein percentage van de gebruikers de hierboven getoonde interface te zien; de rest volgt in de komende weken. Vergeleken met de oude versie is het een stap vooruit, maar nog niet alle opties die je in Twitter-apps beschikbaar hebt (zoals uploaden van foto’s en kijken wanneer iemand zich heeft ingeschreven op Twitter) zijn via de mobiele app te bekijken.

Ga naar twitter.com in je mobiele browser om te kijken of je al bent overgezet naar de nieuwe mobiele site.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2011, 16:35
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen iPhoneclub, mobiel bankieren, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.