Huadian maakt kopie van iPad 2

Huadian is van plan een iPad-kopie te maken. Ze hebben de iPad 2 nauwgezet nagemaakt maar met iets andere specificaties aan de binnenkant. De processor is bijvoorbeeld trager.

huadian ipad ripoffDe populariteit van de iPad 2 is groot en het is dan ook geen wonder dat de Chinese fabrikanten de kopieermachines al hebben draaien. Fabrikanten van Android-tablets worden er regelmatig van beschuldigd dat ze zich teveel door de iPad hebben laten inspireren, maar meestal gaat het daarbij om onschuldige namaak. Het lijkt er wel een beetje op, maar het zijn meestal geen schaamteloze rip-offs. Bij Huadian is de situatie anders: dit bedrijf maakt alles nauwgezet na, maar dan wel zonder het Apple-logo.

Huadian kiest voor dezelfde aluminium behuizing, maar een iets minder krachtige processor. Je moet het doen met een 800 MHz AMLogic-processor, 512 MB RAM en slechts 8 GB opslagruimte. Volgens GizChina zal het apparaat waarschijnlijk op Android draaien, voorzien van Wi-Fi, twee camera’s en GPS. De tablet wordt net zo dun (8,8 mm) als Apple’s product, met eveneens een 9,7 inch capacitief scherm. Huadian’s tablet komt volgende maand op de markt voor een nog onbekende prijs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2011, 10:11
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, namaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.