Twitter Verken-tabblad

Twitter schakelt Verken-tabblad in voor iedereen

Twitter vervangt nu voor iedereen het Moments-tabblad door een Verken-tabblad, met een compilcatie van zoeken, live video en meer.

Twitter gaat minder nadruk leggen op Moments. In plaats daarvan komt Verken-tabblad (Explore) nu voor iedereen beschikbaar, zodat je op één plek zowel Moments als trends, de zoekfunctie en de beste live-video’s vindt. Mocht je dit tabblad al hebben, dan kan dat kloppen want Twitter was er bij een beperkte groep al een tijdje mee aan het testen.

Twitter Verken-tabblad

Verken-tabblad in plaats van Moments

“Tot vandaag moest je naar verschillende plekken gaan om elk hiervan te vinden”, beredeneert Twitter. Met het nieuwe Verken-tabblad moet met makkelijker worden om te volgen wat er zoal speelt. De update zal deze week beschikbaar komen voor iOS en in de komende weken ook voor Android. De functies zijn op zich niet nieuw. Wel is nieuw dat Apple ze bundelt op dezelfde plek. Ook zal het zoekicoontje gaan verdwijnen, aldus een woordvoerder.

Twitter is sinds afgelopen najaar bezig om de nieuwe indeling te testen en dat is blijkbaar goed bevallen. Maar het betekent wel dat Moments minder prominent aanwezig zullen zijn in de app. Ze staan nu tussen allerlei andere dingen die je ook kunt ontdekken. Moments zijn collecties van tweets die gebruikers en uitgevers rond een bepaald onderwerp maken. Het was een van de belangrijkste nieuwigheden die Twitter de afgelopen jaren lanceerde. Eind 2015 verschenen ze voor het eerst. Omdat Twitter geen cijfers erover bekend heeft gemaakt is onduidelijk in hoeverre ze een succes zijn.

Op Twitter kun je goed terecht om nieuws te vinden maar het is wel afhankelijk van de mensen die je volgt. Moments kan dat oplossen door je in contact te brengen met berichten van mensen die je nog niet kent en Explore moet daarvoor gaan zorgen. Instagram heeft een soortgelijke Ontdek-tab, waar je interessante posts vindt van mensen die je nog niet volgt. Door live video’s en trends op te nemen in de lijst zorgt Twitter ervoor dat je niet alleen Moments ziet rond gebeurtenissen die al zijn gebeurd, maar ook dingen die nog gaande zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2017, 18:55
Categorie Apps
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.