‘Twitter overweegt overname SoundCloud’ (update)

Twitter overweegt een overname van muziekdienst SoundCloud. Dit meldt Re/code op basis van bronnen bekend met de plannen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SoundCloud iPhone iPad vernieuwdTwitter overweegt om muziekdienst SoundCloud over te nemen, aldus bronnen van Re/code. Daarmee zou Twitter een krachtig middel in handen hebben om muziek te delen: op SoundCloud kun je geluidsbestanden uploaden, waardoor SoundCloud zichzelf beschrijft als de ‘YouTube voor geluid’. De overname is nog niet zeker: de bronnen weten van plannen bij zowel Twitter als bij SoundCloud, maar zeggen enkel dat er nog wordt nagedacht over de overname.

SoundCloud zou Twitter’s tweede grote overname zijn in relatief korte tijd. Afgelopen herfst nam Twitter nog MoPub over voor 390 miljoen dollar, een bedrijf gespecialiseerd in mobiele advertenties.

Met SoundCloud zou Twitter een tweede gooi kunnen doen naar de muziekindustrie. Eerder deed Twitter een poging met Twitter Music, maar de app daalde al snel in de App Store-ranglijsten en werd uiteindelijk verwijderd. SoundCloud is al een tijdje een bewezen platform met meer dan 250 miljoen gebruikers. Daarmee zou een overname van SoundCloud meer zekerheid bieden dan Twitter Music.

SoundCloud heeft ook een iOS-app waarmee je de muziekdienst kunt gebruiken, die qua functionaliteit veel weg heeft van Twitter Music. Ook in SoundCloud krijg je namelijk muzieksuggesties, maar dan op basis van SoundCloud’s data. Twitter Music keek naar je Twitter-tijdlijn om muziek aan te raden.

Update 20 mei: Volgens Spiegel Online had Twitter interesse in SoundCloud, maar is er geen overnamebod gedaan. Volgens aangehaalde bronnen is het onwaarschijnlijk dat de mogelijke overname nog door zal gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2014, 15:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen soundcloud, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.