Meerkat easter egg featured

Geheime Meerkat-functie laat je alle videostreams bekijken

Een geheime functie in Meerkat maakt het mogelijk om alle videostreams binnen de app te bekijken. Daarmee lijkt het video-overzicht van Meerkat een beetje meer op die van Periscope.

Meerkat easter eggJe kijkt met video-app Meerkat naar de livestreams van mensen die je op Twitter volgt, of kunt naar een handjevol uitgelichte video’s kijken. Maar wist je dat het vanuit de Meerkat-app ook mogelijk is om alle livestreams van het moment te bekijken? Je moet daarvoor gebruikmaken van een geheime functie in Meerkat.

Standaard krijg je in Meerkat alleen video’s van je vrienden en een select aantal andere gebruikers te zien. Meerkat-oprichter Ben Rubin heeft op Twitter echter verklapt hoe je alle streams in een lijst krijgt, zodat je alles makkelijk kunt bekijken. Deze easter egg deelde Rubin op Twitter. Hoewel hij inmiddels de tweet weer heeft verwijderd, lijkt de truc nog steeds te werken. Je hoeft alleen maar het volgende te doen:

  1. Open de Meerkat-app
  2. Houd het Meerkat-logo bovenaan voor vijf seconden ingedrukt zonder je vinger te bewegen.
  3. Scroll naar beneden om alle video’s te bekijken.

Kijkt het Meerkat-logo naar links in plaats van rechts? Dan is de geheime videofunctie geactiveerd. Rubin noemt deze modus de god mode, die waarschijnlijk vooral is bedoeld voor tests tijdens de ontwikkeling.

Meerkat kreeg afgelopen week concurrentie van de nieuwe app Periscope, een app met vergelijkbare functies die werd uitgebracht door Twitter. In Periscope kun je ook kijken naar meerdere videostreams van onbekende app-gebruikers – een functie die Meerkat ook heeft dankzij de onthulde easter egg.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Meerkat versus Periscope

Meerkat-knop voor websites

Meerkat probeert in de tussentijd steeds meer manieren te bedenken om gebruikers naar de app te krijgen en ze daar te houden. Afgelopen week verscheen een update waarmee je makkelijker livestreams vindt en een nieuwe deelknop laat je jouw eigen Meerkat-account op een website pluggen. Deze knop kun je maken op de Meerkat-website, waarbij code wordt gegenereerd om op een site te plakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 10:26
Categorie Apps
Onderwerp meerkat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.