iMovie voor Mac en iOS

iMovie voor Mac laat je sneller nieuw videoproject maken

iMovie voor Mac heeft functies gekregen om sneller een nieuw videoproject te starten. Ook kun je makkelijker complete clips selecteren.

Apple heeft een update voor iMovie op de Mac (iMovieuitgebracht, waarin een aantal functies uit de iOS-versie zijn opgenomen. Met de app kun je sneller een project starten, dankzij een aantal verbeteringen.

iMovie voor Mac en iOS

iMovie voor Mac: sneller projecten starten

Zo is de knop voor het aanmaken van een nieuw project makkelijker te vinden. Ook kun je met één klik beginnen met bewerken. Projecten hebben bovendien grotere thumbnails, zodat je beter kunt zien welke fragmenten je ziet. In iMovie op iOS waren die grotere thumbnails al aanwezig.

Op een aantal punten is de workflow verbeterd. Klik je op een clip, dan wordt deze geheel geselecteerd, terwijl er voorheen een fragment wordt uitgekozen. Wil je toch een kleiner fragment hebben, dan kun je met een toetsencombinatie (R ingedrukt houden + slepen) een selectie maken.

Versie 10.1.2 lost ook wat foutjes met YouTube op en verbetert de stabiliteit. Wil je zien hoe je uiteindelijke filmpje eruit komt te zien, dan kun je de App Preview bekijken in twee nieuwe resoluties, namelijk 1600 x 1200 pixels voor de iPad Pro en 1080p voor de Apple TV.

Heb je iMovie al geïnstalleerd, dan vind je de update in de Mac App Store. Je hebt OS X 10.11.2 of nieuwer nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2016, 10:00
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen imovie, videobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.