Twitter zwart schaap

Zo bekijk je de Twitter-tijdlijn weer chronologisch

Geeft de Twitter-app eerst de beste tweets weer voordat je de normale chronologische tijdlijn te zien krijgt? Volgens deze stappen in deze tip kun je dit zelf weer uitschakelen.

Twitter-new-iconTwitter heeft twee soorten weergave voor de tijdlijn. Twitter kan bovenaan de tijdlijn een blok met belangrijke tweets tonen, zodat je deze niet mist. Daarnaast is er ook nog een gewone chronologische tijdlijn, waardoor alle tweets in de volgorde staan waarin ze gepost zijn. In deze tip lees je hoe je je tijdlijn chronologisch instelt, zowel in de Twitter-app voor iOS als via de website.

Twitter-tijdlijn weer chronologisch maken

De functie waardoor de beste tweets eerst verschijnen, is een andere functie dan de al Terwijl je weg was-functie, die een aantal tweets bij elkaar verzamelt. Deze langer bestaande functie is eenvoudig weg te halen door te tikken op het kruisje en kan verschijnen tussen tweets door, terwijl de functie met de beste tweets eerst altijd bovenaan je tijdlijn staat.

Via een simpele pull-to-refresh verdwijnen de tweets bovenaan weer, maar via je accountinstellingen kun je de functie definitief uitzetten. Volg daarvoor deze stappen:

  1. Open de Twitter-app op je iOS-toestel en veeg naar rechts.
  2. Ben je bij meerdere account aangemeld, kies dan nu het juiste account waarbij je de instelling aan wilt passen.
  3. Tik Instellingen en privacy.
  4. Selecteer de optie Tijdlijn.
  5. Zet de schakelaar bij Toon de beste Tweets eerst uit.

Twitter tijdlijn chronologisch.

Je krijgt nu gewoon weer de normale chronologische tijdlijn te zien zodra je de Twitter-app opent. Op het web vind je de instelling bij Instellingen en privacy onder de optie Inhoud, gevolgd door Tijdlijn.

De nieuwe tijdlijnvolgorde kun je in eerste instantie zelf inschakelen, maar later zal Twitter de functie voor iedereen standaard aanzetten. Als je geen fan bent van deze nieuwe weergave, kun je hem dus via bovenstaande stappen weer uitzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Apps
Onderwerp twitter