Tweetbot 2 Mac

Tapbots geeft openheid: grote updates Tweetbot iPhone, iPad en Mac voor WWDC

De grote updates voor Tweetbot op de iPhone, iPad en Mac worden nog voor WWDC beschikbaar gesteld. Dit belooft Tapbots aan gebruikers.

Tweetbot 2 MacWie ongeduldig zit te wachten op Tweetbot’s redesign voor Mac en iPad, hoeft niet langer dan een half jaar te wachten: ontwikkelaar Tapbots belooft de app-updates nog voor ontwikkelaarsconferentie WWDC beschikbaar te stellen. De iPhone-app van Tweetbot krijgt ook een update, waarin landschapsmodus eindelijk wordt toegevoegd. Tapbots slaat met de berichtgeving over de updates een nieuwe richting in: in voorgaande jaren was de Tweetbot-maker vrij gesloten over het ontwikkelproces.

Hoewel Tapbots zegt dat Tweetbot’s updates voor Mac en iPad nog voor WWDC komen, wordt er geen exacte verschijningsdatum genoemd. De ontwikkeling van Tweetbot 2 voor Mac blijkt in elk geval meer werk dan werd gedacht: een groot deel van de code is geschrapt en opnieuw geschreven. Tapbots onderstreept nog eens dat de Mac-update gratis zal zijn voor bestaande gebruikers. Veel van de updates zouden veel werk vereisen omdat een groot deel van de interface helemaal opnieuw moet worden gemaakt. Een teaser voor Tweetbot voor Mac verscheen eerder al.

Een datum voor WWDC is nog niet bekend, maar het ontwikkelaarsevenement van Apple vindt meestal in juni plaats. Hierdoor heeft Tapbots nog een aantal maanden de tijd om de zelfopgelegde deadline te halen.

Op de website van Tapbots moet voortaan duidelijker worden gemaakt hoe de ontwikkeling van bepaalde apps en updates er voor staat. In een blogpost wordt daarnaast uitgebreid de huidige staat van apps besproken. Zo onderstreept Tapbots nogmaals dat Convertbot uit de App Store is gehaald, en dat de functies van de bereken-app zijn opgenomen in het onlangs vernieuwde Calcbot. Pastebot is ook uit de App Store gehaald, omdat de app volgens Tapbots toe is aan een makeover. Er is op het moment echter geen tijd om aan deze app-update te werken.

Weightbot is de enige oude, niet bijgewerkte Tapbots-app die je op het moment kunt downloaden. De app is sinds 2010 niet meer aangeraakt en ondersteunt daardoor bijvoorbeeld niet de grotere iPhone-schermen. Toch wil Tapbots de app niet uit de App Store verwijderen: Weightbot was de eerste app die de ontwikkelaar ooit uitbracht en heeft daarom sentimentele waarde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2015, 21:01
Categorie Apps
Onderwerpen tapbots, tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.