Air Display 3

Air Display 3: iPhone of iPad als tweede Mac-scherm met usb-kabel

Het nieuwe Air Display 3 laat je een iPhone of iPad als tweede Mac-scherm gebruiken, via de usb-poort van je iDevice. Een functie waar Duet Display onlangs nog voor werd geprezen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Air Display 3iOS-ontwikkelaar Avatron heeft Air Display 3 uitgebracht voor de iPhone en iPad. De app laat je een iDevice gebruiken als beeldscherm voor je Mac. Dat kon in vorige versies van Air Display ook al, maar deze nieuwe update brengt een significante functie met zich mee: de app gebruikt de usb-kabel van je iPhone of iPad. Daarmee kopieert Air Display 3 de functie waar Duet Display voor werd geprezen. Air Display 3 is een nieuwe app: bezitters van Air Display 2 moeten de app opnieuw kopen, als ze de nieuwe functies willen benutten.

Koppel de iPhone of iPad met een usb-kabel aan je Mac en start de app, en hij verandert in een tweede scherm dat zonder significante haperingen te gebruiken is. De app werkt ook via Wi-Fi, maar je moet dan rekenen op veel grotere vertragingen in het beeld. Al stelt de ontwikkelaar dat de Wi-Fi-functie in Air Display 3 is versneld ten opzichte van de voorgaande app.

Lees ook: Duet Display: iPhone of iPad als tweede Mac-scherm zonder vertraging

Air Display 3’s hoofdfunctionaliteit is gelijk aan die van Duet Display, maar er zijn een aantal extra’s in de app te vinden. De functies van de Air Stylus-app zijn namelijk ook in de nieuwe app te vinden. Hiermee gebruik je een iDevice als een tekentablet voor de Mac.

De ontwikkelaars van Duet Display hebben snel op de concurrent gereageerd door de prijs van hun app tijdelijk te halveren. Je betaalt hierdoor €7,99 voor Duet Display – flink wat minder dan voor het pas verschenen Air Display 3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2015, 14:22
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.