Tussen de regels door: Steve Jobs en ebooks

In een interview met de New York Times kraakt Steve Jobs de Kindle ebookreader van Amazon af. Maar volgens de website Extreme Tech is dat alleen maar een afleidingsmanoeuvre: Apple is stiekem zelf met een e-book reader bezig.

Amazon Kindle, Jobs kondigt ebook reader aanDe lancering van de Amazon Kindle vorig jaar zal niemand ontgaan zijn. De e-bookreader is qua design minder goed geslaagd dan pak ‘m beet de iPhone, maar schijnt het volgens Amazon goed te doen in de markt. In de New York Times geeft Steve Jobs zijn mening over de Kindle en e-books in het algemeen en het is duidelijk dat hij beide niet zit zitten:

“Het maakt niet uit hoe goed of slecht het product is, het feit is dat mensen niet meer lezen. Veertig procent van de mensen in de VS lezen minder dan één boek per jaar. Het hele concept is gebrekkig omdat mensen niet meer lezen.”

Toch besteedt Extreme Tech een uitgebreid artikel aan het vermoeden dat Apple zelf een e-bookreader in ontwikkeling heeft.

Volgens Extreme Tech heeft Steve Jobs de gewoonte om producten de grond in te praten om de aandacht af te leiden van eigen plannen. Alle vuil die Jobs over de Kindle uitstort dient maar één doel: tussen de regels door kondigt Jobs een eigen e-bookreader aan. Ga maar na: Jobs ontkende ooit dat Apple echt niet bezig was een telefoon te ontwikkelen. Of de keer dat Jobs beweerde dat mensen echt geen video op hun iPod gaan kijken. Jobs heeft volgens Extreme Tech de gewoonte om ons op die manier om tuin te leiden.

Of het allemaal waar is? Vergelijk het interview in de New York Times maar eens met de interpretatie die Extreme Tech eraan geeft. Wij denken eerder dat Apple de markt voor ebooks veel te klein vindt om er serieus aandacht aan te besteden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2008, 9:00
Categorie Providers
Onderwerpen amazon, facebook, interview, kindle, new york times, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.