Ad Infuse brengt video-advertenties naar de iPhone

Ad Infusion gaat als eerste video-advertenties op de iPhone vertonen. Het advertentieplatform herkent de iPhone en zorgt dan voor aangepaste advertenties.

Mobile ads van Ad InfuseEen startup uit San Francisco gaat als eerste mobiele video-advertenties op de iPhone aanbieden. Ad Infuse schijnt al meerdere adverteerders en publicatie-partners aan boord te hebben gehaald. Later deze maand zullen ze wereldwijd uitbreiden. Het advertentieplatform van Ad Infuse herkent automatisch de iPhone en toont dan advertenties die voor het scherm en de doelgroep geoptimaliseerd zijn.

Ad Infuse levert gewone advertenties, video-advertenties en een combinatie in meerdere formaten. Progressief downloaden zorgt ervoor dat je de beste beeldkwaliteit te zien krijgt. Je kunt de video-advertenties en content uitrekken en roteren, zonder onderbreking. Hoe de advertenties opduiken is niet helemaal duidelijk: Ad Infuse spreekt over ‘dynamic ad insertion’ waardoor je doelgroepen realtime zou kunnen bereiken. Dat klinkt alsof je plotselinge schreeuwerige reclames naar je hoofd geslingerd krijgt. Wie herinnert zich nog de reclamespotjes van Croma waarbij er tijdens het winkelen in de supermarkt plotseling een hand uit de koelvitrine tevoorschijn kwam en iemand heel hard “Cromaaa!” riep? Zoiets dus πŸ˜‰

Een redacteur van CNET probeerde het al uit en moest 4 tot 5 minuten wachten op het laden van de iPhone-advertentie, om vervolgens in verwondering achter te blijven met de vraag wat je daarna zou moeten doen. Pas na het bekijken van een 10 tot 12 seconden durend reclamespotje kon hij eindelijk kijken naar de fitnessvideo die hij eigenlijk had willen zien. Klinkt alsof Ad Infuse er nog niet helemaal klaar voor is. Het kan natuurlijk ook aan AT&T’s trage netwerk liggen. Maar eerlijk gezegd laadt de website van Ad Infuse door de vele trucjes die zijn toegepast al veel te traag op een normale desktop-pc.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2008, 11:00
Categorie Apple
Onderwerp reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.