Apple Transporter app

Met de Transporter-app kun je muziek, boeken en apps uploaden naar Apple

Speciaal voor creatieven
Apple heeft een Transporter-app uitgebracht via de Mac App Store. Daarmee wordt het gemakkelijker voor ontwikkelaars en artiesten om hun content te uploaden naar de App Store, Apple Music en de iTunes Store.

Transporter-app voor uploaden naar Apple

Voor het uploaden van je muziek, boeken, apps en andere creaties kon je tot nu toe gebruik maken van een commandoregel-tool, gebaseerd op Java. Voor appontwikkelaars zou dat een prima oplossing kunnen zijn, maar voor creatieven zoals muzikanten en boekauteurs is het een wat minder voor de hand liggende werkwijze. Vandaar dat er nu een speciale app is, met een overzichtelijke gebruikersinterface. Daarmee wordt het gemakkelijk om je binaries naar App Store Connect te sturen, de grote verzamelbak waar je je apps en andere creaties naar moet opsturen om te worden opgenomen in Apple’s verschillende contentwinkels.


Je downloadt Transporter vanuit de Mac App Store en sleept daarna je binaries in het upload-venster. Het is geschikt voor apps, muziek, films, tv-shows en boeken. Tijdens het uploaden zie je de voortgang en krijg je eventuele validatie-waarschuwingen en foutmeldingen te zien. Apple checkt de bestanden namelijk meteen op een aantal criteria, om zeker te weten dat het aan een aantal technische en procedurele eisen voldoet. Pas daarna gaat een menselijke reviewer ernaar kijken en vindt goedkeuring plaats via het gebruikelijke reviewproces.

Apple Transporter app

Het uploaden is mogelijk in .ipa of .pkg formaat voor App Store Connect. Voor andere contenttypes zijn uiteraard andere bestandsformaten toegestaan. Je krijgt ook een logbestand van eerdere uploads te zien. Transporter is gratis te downloaden, maar je hebt wel een developer-account of soortgelijk account (zoals voor iTunes Connect) nodig om je creaties te kunnen uploaden. Verder moet je minimaal 4 jaar oud zijn om deze app te mogen downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.