Reacties voor: TomTom en Navigon voor iPhone en iPad komende dagen afgeprijsd

TomTom en Navigon hebben de komende dagen korting op navigatie-apps. De navigatiesoftware voor Europa, Benelux, USA, Australië en andere werelddelen is momenteel afgeprijsd. Ook krijg je bij TomTom korting op HD Traffic.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Haha. Ik betaalde ooit 99 euro voor TomTom West-Europa.

  2. @Melvin: Haha. Ik betaalde ooit 799 euro voor een TomTom Go met West-Europa en VS.

  3. Welke is nu de betere? tomtom of navigon? ik twijfel!

  4. Origineel geplaatst door Gaetanvdb
    Welke is nu de betere? tomtom of navigon? ik twijfel!

    Zal elkaar niet zoveel uitmaken verwacht is.
    Een aantal jaar geleden op een 3gs beide ‘geprobeerd’ en merkte dat ik Navigon op gegeven moment mijn voorkeur had. Maar inmiddels zijn er een aantal updates van beide geweest, dus het kan zijn dat het verschil kleiner is geworden. Of dat Tomtom beter is. Of eigenlijk is het gewoon smaak denk ik, en smaken verschillen 🙂

    Ben in elk geval nog steeds een tevreden Navigon-klant 🙂

  5. zonder de minste twijfel zou ik navigon nemen.
    Heb met beide gewerkt, maar navigon vind ik vlotter werken…

  6. Origineel geplaatst door Gaetanvdb
    Welke is nu de betere? tomtom of navigon? ik twijfel!

    Is voor iedereen persoonlijk denk ik. Ik heb zelf Navigon welke ik veel mooier en praktischer vind dan de tomtom app. De verkeersinformatie is ook vele malen goedkoper dan die van TomTom, qua werking kan ik ze niet vergelijken maar ik weet uit ervaring dat deze bij de Navigon app prima werkt.

  7. Oww nee he niet deze discussie..

  8. Ik vind het wek een flink verschil in korting! TomTom geeft een tientje korting en navigon geeft 35 euro! Persoonlijk heb ik niks met beide en gebruik ik sygic 🙂

  9. Hoe zit het met kaartupdates? Neem aan dat je daar ook voor moet betalen of komt dat elke keer automatisch met app updates?

  10. Als je kijkt naar de grote van de app: TomTom: 1,6 gig tov navigon: 45,5MB!!! Kan iemand me dit uitleggen?

  11. Tja, en waze is gratis…
    Als je veel opties wilt hebben zijn dit natuurlijk mooie apps, maar ik wil gewoon van a naar b gebracht worden, dan is Waze volgens mij een prima alternatief (nadat alle social-media zooi uitstaat natuurlijk).

  12. Ik ben zelf van van TomTom,
    gebruik hem nu al zo’n twee jaar op de iphone, werkt heerlijk.
    Heb ook navigon, maar die kan me niet echt bekoren

  13. Gewoon Copilot premium kopen. Heeft alle functies die Tomtom & Navigon hebben maar kost slechts de helft.

  14. Het is dat wij thuis al een losse Tomtom hebben, dus ik ga de apps toch niet kopen. Een prachtig filmpje, dat wel!

  15. Weet iemand of je de In-App purchases van de T-Mobile versie van Navigon kunt meenemen naar de Navigon Europe?

  16. Hier ook een tevreden Waze gebruiker. En voor die twee keer per jaar dat ik in het buitenland kom blijft het toch wel duur die offline oplossingen…

  17. @Gaetanvdb: Zonder twijfel TomTom. Ik heb ze allebei gekocht in 2009. Van Navigon hebben we één keer een kaart-update gehad, die bij verschijnen al was verouderd. TomTom heeft gewoon het beste kaartmateriaal en levert bij iedere update (9 tot nu toe) een nieuwe actuele kaart. Navigon ziet er wel gelikter uit dan TomTom, maar TomTom werkt juist in de praktijk veel intuïtiever. Als het gaat om de weg van A naar B te vinden is er maar één app: TomTom.

  18. Ik gebruikte ook beiden. Maar TomTom blijft toch lekkerder te werken. Heb dezelfde argumenten als @JanG.

    Navigon is ook prima, maar doet net iets onder aan TomTom.

  19. @Marijn

    Haha ik betaalde ooit 5 euro voor ndrive Benelux alleen omdat die verwijderd werd door TomTom was hij niet opnieuw te downloaden van iTunes dus heb ik nu TomTom ‘gratis’. Volledig mijn recht vind ik.

  20. @lo:

    De reden is dat je bij Navigon alleen de core applicatie download en dan zelf selecteert welke landen je wilt downloaden via Wifi). Op die manier heb je heel Europa voor handen, maar heb je alleen die landen in je geheugen welke je nodig hebt. Je kan altijd makkelijk wisselen. Dus zelfs een 16GB iPhone/iPad kan uit de voeten met Navigon Europe.

  21. Tomtom vind ik de beteren, vooral savonds. Navigon is iets onduidelijker vind ik… Maar wel goedkoper… Fijne is dat gekocht gekocht blijft, dus bij een update heb je de nieuwe wegen… Heb nu al 4 keer een update gehad. Met een vast kastje moet je ieder jaar opnieuw kopen ,wil je bij blijven..

  22. Hoe zijn eigenlijk de kaartupdates geregeld? Zijn dat in-app aankopen of krijg je die ‘gratis’ via een app-update?

  23. Navigon vind ik grafisch veel beter.
    Kaart materiaal vind ik zelf eigenlijk zo’n beetje vergelijkbaar. Teleatlas/Navtec hebben allebei hun eigen tekortkomingen. Dat was al zo toen ik nog m’n VDO Dayton navigatie had.
    Zo staat m’n eigen straat bijvoorbeeld niet in het door Tomtom gebruikte kaartmateriaal.
    In Italie reed ik op een nieuwe snelweg die ze allebei niet kenden. Of je veel merkt van de foutjes zal dus ook afhangen hoe intensief je er gebruik van maakt.
    En natuurlijk je eigen smaak, zo vind ik de kleurstelling van Navigon ‘s avonds mooier, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

  24. Enige dat ik in navigon beter vind zijn de verkeersborden; die zijn hetzelfde als je langs de weg ziet (exact dezelfde plaatsnamen erop).

  25. TomTom werkt ook gewoon veel beter wn met betere kaart.
    Maar korting is wel heel weinig.

  26. Ben een tevreden Navigon klant.

  27. Sygic navigatie is ook in de aanbieding, 25,- voor Europa west

  28. Navigon is grafisch superieur aan TomTom, maar TT heeft veel frequenter kaartupdates en veel accuratere kaarten (TeleAtlas van TT, navteq van Navigon). Qua routeberekening zeer vergelijkbaar overigens. Navigon heeft overigens in-app traffic die “eeuwig” geldig is, bij TT kom je elk jaar aan de beurt…

    Logisch dus dat ik Sygic heb gekocht, beste allrounder (grafisch strak, zeer accurate maps, veel updates en verbeteringen), en spotgoedkoop (recentelijk voor 29,99 Europa gekocht !).

  29. Ik heb nog een iPhone 3G, maar kan nadat ik m’n jailbreak ongedaan heb gemaakt, die ik ooit voor €89,- gekocht heb. Waarschijnlijk ivm m’n firmware versie. Nu is m’n vraag, kan ik op 1 of andere manier nog een vorige versie van navigon downloaden die wel compatible is?

  30. Qua kaarten en uiterlijk is het vooral een kwestie van smaak. Daarentegen vind ik TomTom HD traffic absoluut geweldig. Juist vanwege de accuraatheid van de gegevens maar ook informatie over files op B en C wegen. Ook op vakantie in Duitsland en Oostenrijk uren file mee weten te ontduiken (en schoonfamilie uitgelachen). Sinds dag één gekocht en nooit meer bij hoeven te betalen anders dan jaarlijks een tientje of drie. Nou die kosten haal ik er ruimschoots uit terwijl ik niet heel veel op de weg zit. Kortom: wat mij betreft is functionaliteit bepalend en niet de eye-candy.

  31. Gebruik sygic, kost maar 15 euro (Benelux) en werkt perfect.
    Zoals al gezegd : grafisch strak, zeer accurate maps, veel updates en verbeteringen), en spotgoedkoop

  32. Gebruik al een tijdje TomTom en ben er zeer tevreden mee, de updates zijn ook altijd wel verbeteringen en idd regelmatig kaartudates, die verder GRATIS zijn, nu meer dan 2 jaar TomTom en na aanschaf nooit meer iets voor hoeven te betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.