Toegang tot allerlei informatie: Evernote en iPhone

Evernote is een dienst waarmee je allerlei informatie kunt opslaan, die je op verschillende platformen weer kunt raadplegen. Er is een webinterface voor de iPhone maar je kunt de informatie ook offline lezen, via Mail op de iPhone.

Evernote en iPhoneEvernote is een applicatie waarmee je makkelijk allerlei informatie kunt vastleggen, zoals recepten, routebeschrijvingen, takenlijstjes of andere informatie die je graag op elk platform bij de hand wilt hebben. Je kunt de informatie op (bijna) elk platform raadplegen. Op de iPhone gaat dat bijvoorbeeld via de mobiele interface preview.evernote.com/m, die is geoptimaliseerd voor het iPhone-scherm.

Er is een zoekveld om de notities te doorzoeken. Met een knop onderaan het scherm kun je een nieuwe notitie toevoegen of bladeren door de eerder uitgevoerde zoekopdrachten. Evernote is volgens de makers geschikt voor:

  • Webpagina’s
  • Wijnetiketten (?);
  • Whiteboards;
  • Krabbels;
  • ToDo-lijstjes;
  • Foto’s.

Nu heb je wel eens het probleem dat je niet altijd toegang tot internet hebt en dus niet bij de informatie kunt. Ook daar is een oplossing voor verzonnen. Je kunt de notities namelijk ook lezen via de Mail-applicatie op de iPhone. Wil je toegang tot je notities, dan kun je dat ook doen via de e-mailapplicatie. Het instellen daarvan werkt op dezelfde manier als het instellen van een nieuw Gmail-account.

Evernote en iPhone, via Mail applicatieAlle hiërarchische mappen die je in Evernote hebt aangemaakt verschijnen in dezelfde boomstructuur in het e-mailaccount (zie hiernaast). De notebooks vormen daarbij een aparte tak, maar ook de eerder uitgevoerde zoekacties en de tags verschijnen als een aparte tak met verschillende mappen. Er is echter wel één klein probleem als je deze toepassing wilt gebruiken: je krijgt alleen op uitnodiging van een bestaande gebruiker toegang tot Evernote, dus je zult iemand moeten vinden die het al gebruikt. Je kunt je naam ook op de wachtlijst laten zetten.

Meer informatie: Evernote

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2008, 16:12
Categorie iOS
Onderwerpen evernote, informatie, Internet, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.