Tip: screenshots maken op iPhone 3G en in firmware 2.0

Bij ons iPhone 3G-review en bij alles wat daarna kwam, zoals Visual Voicemail en de App Store is je misschien opgevallen dat er screenshots bij de artikelen staan, terwijl het op zo’n iPhone 3G natuurlijk niet mogelijk is om screenshot-hacks te installeren? Hoe kan dat? Bij het afhalen van ons testtoestel hebben we meteen aan […]

iPhone screenshot maken op iPhone 3G en 2.0Bij ons iPhone 3G-review en bij alles wat daarna kwam, zoals Visual Voicemail en de App Store is je misschien opgevallen dat er screenshots bij de artikelen staan, terwijl het op zo’n iPhone 3G natuurlijk niet mogelijk is om screenshot-hacks te installeren? Hoe kan dat? Bij het afhalen van ons testtoestel hebben we meteen aan de aanwezige engineer van Apple erom gevraagd en die vertelde dat er een erg simpel trucje is.

Houd de thuisknop en de aan/uitknop gelijktijdig ingedrukt. Het scherm zal kort knipperen waarna de screenshot wordt bewaard in de Filmrol. De screenshots zijn in PNG-formaat, dus ideaal om meteen op een website te publiceren. De functie zit standaard in firmware 2.0 en dus ook op de iPhone 3G.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2008, 8:13
Categorie iDevices
Onderwerpen 3G, firmware, screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.