Tim Cook: ‘Geen plannen om iOS en OS X samen te voegen’

In een interview zegt Tim Cook dat Apple niet van plan is om iOS en OS X samen te voegen. Ook vertelt hij over de samenwerking met Microsoft, en meer.

Tim-Cook-Boxworks

Tijdens een interview in San Francisco benadrukte Tim Cook dat Apple niet van plan is om iOS en OS X met elkaar te combineren. De kans op een enkel besturingssysteem voor iPhone en Mac lijkt daarmee verkeken. Ook deed Cook een boekje open over Microsoft.


Tijdens de Boxworks Conference vroeg CEO Aron Levie aan Cook of de twee besturingssystemen ooit samen zouden smelten. Hoewel El Capitan en iOS 9 steeds beter samenwerken, wil dat volgens Tim Cook nog niet zeggen dat het ook een goed idee is om met een enkel besturingssysteem voor smartphone en desktop te komen.

We geloven er niet in om één besturingssysteem te maken. Deze besturingssystemen (iOS en OS X) doen hele verschillende dingen, dus zijn we niet van plan om deze met elkaar te mixen.

Dat neemt niet weg dat OS X en iOS steeds meer op elkaar beginnen te lijken. Functies als Continuity zorgen ervoor dat je iPhone en MacBook beter samenwerken dan ooit, en ook het uiterlijk sluit naadloos op elkaar aan.

Tim Cook over Microsoft

Tijdens het interview komt ook het moment ter sprake dat Microsoft het podium betrad tijdens het iPhone event in september. Een opmerkelijk moment, waarbij Microsoft een demo gaf van Office op de iPad Pro. Tim Cook heeft er weinig moeite mee: “Apple en Microsoft kunnen op meer vlakken samenwerken dan concurreren, en dat is goed nieuws voor de consument. Ik heb geen wrok tegen Microsoft.”

Tot slot beweert Cook dat het nieuwe iPhone Upgrade Plan het leven van iPhone-gebruikers een stuk gemakkelijker maakt, en dat Apple ondanks de enorme winst die dit jaar geboekt is ‘nog maar net is begonnen’.

Bekijk ook

iPhone Upgrade Plan: wat is het, komt het naar Nederland?

Apple's iPhone Upgrade Plan klinkt als een aantrekkelijke manier om steeds over de nieuwste iPhone te beschikken. Wat is het en gaan Nederlandse providers het ook aanbieden?

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.