iculture-biz
iCulture Biz
tim-cook-ipad

Doe als Tim Cook: 80 procent van je werk op een iPad uitvoeren

Doe als Tim Cook: werk 80% van de tijd op je iPad. De CEO van Apple leeft in het post pc-tijdperk en doet bijna alles op de iPad. Hoe kan jij dat ook voor elkaar krijgen?

tim-cook-ipadAls je vooruit wilt komen in je werk, kan het helpen om te kijken wat succesvolle mensen doen. Tim Cook bijvoorbeeld: de CEO van Apple is misschien een rustige en onopvallende man, maar hij stuurt wel een miljardenbedrijf aan dat onder zijn leiding spectaculair blijft groeien. Je zou misschien denken dat Cook een groot deel van zijn tijd doorbrengt in zijn werkkamer, waar hij zijn zakelijke dashboards in de gaten houdt. Maar nee: Cook zegt dat hij 80% van zijn werk uitvoert op een iPad. Dat zouden meer mensen moeten doen, vindt Cook.

Er is geen reden waarom iedereen dat niet zou doen. Stel je voor dat zakelijke apps net zo simpel zijn als de consumentenapps, waar we allemaal vertrouwd mee zijn. Dat is hoe het zou moeten zijn.

Cook hintte met zijn uitspraken naar de plannen van Apple om samen te werken met IBM. De aankondiging daarvan vond afgelopen week plaats. Apple en IBM gaan samen iOS-apps ontwikkelen, iPhones en iPads aan bedrijven verkopen en zakelijke klanten beter ondersteunen. Cook brengt de werkwijze die Apple voor ogen heeft nu al in de praktijk: hij leeft in het post pc-tijdperk. De samenwerking met IBM is daarom misschien wel des te opmerkelijker: een bedrijf dat het pc-tijdperk letterlijk heeft ingeluid en nog veel klanten heeft die afhankelijk zijn van de computer, moeten nu aan de iPad geholpen worden.

Cook gebruikt alleen de computer voor taken als het echt niet anders kan. Helaas weten we niet welke apps hij graag gebruikt – en ook via zijn Twitter-account (@tim_cook) kunnen we niet aflezen wat Cook nou zoal doet. Marketingbaas Phil Schiller (@pschiller) is daarover veel opener: hij houdt van sport, auto’s, wetenschap, drummen en fotograferen.

Belkin_Qode_ThinType_Keyboard

Doe als Tim Cook

Hoe kan jij dat ook voor elkaar krijgen op je werk? Deze artikelen helpen je op weg:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 13:01
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen iculture biz, ipad, tim cook, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.