iPad steeds populairder als e-mailapparaat, laptop kan de deur uit

Uit onderzoek blijkt dat de iPad veel wordt gebruikt om te e-mailen. 97% van de iPad-bezitters gebruikt e-mail op de iPad, een derde gebruikt helemaal geen desktop of laptop meer voor e-mail.

email ipadVolgens een nieuw gepubliceerd onderzoek is de iPad het favoriete hulpmiddel geworden om e-mail te lezen, te beantwoorden en te beheren. Tenminste, onder iPad-bezitters, want die leggen hun laptops en hun smartphones steeds vaker aan de kant om lekker op hun iPad te kunnen e-mailen. Er werd een onderzoek uitgevoerd onder 4.400 iPad-gebruikers in de Verenigde Staten. Negentig procent van hen vond toegang tot e-mail “erg belangrijk” of “extreem belangrijk”. Nog eens tweederde zei dat ze meer dan drie keer per dag e-mail checken op hun iPad.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van e-mailaanbieder IncrediMail. De meeste mensen zeiden dat ze Apple’s standaard Mail-applicatie gebruiken (41%). Ook is er een vrij grote groep die de Gmail-app gebruikt en een kleinere groep met Hotmail (13%, al weten we niet welke app ze dan precies gebruiken).

Een vijfde van de ondervraagden beheert e-mail via de webbrowser en niet via een speciale e-mailapp. Er zijn overigens ook mensen die hun iPad helemaal niet voor e-mail gebruiken, maar die groep is met 3% behoorlijk in de minderheid. De meerderheid van 97% leest e-mail op de iPad, maar lang niet iedereen gebruikt de iPad ook om op e-mailtjes te reageren. Vrouwen gebruiken hun iPad meer dan mannen om e-mail te lezen en zijn ook vaker geneigd om op de iPad te antwoorden op e-mail.

Bijna eenderde gaf aan dat ze alleen nog maar de iPad gebruiken om te e-mailen. Dat is een groep die de desktop-pc en laptop niet meer nodig heeft. Overigens is er wel een verschil tussen zakelijk en privégebruik. Maar liefst 68% gaf aan dat ze de iPad alleen gebruiken voor persoonlijke e-mail. De zakelijke e-mail doen we toch liever achter een computer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2013, 20:29
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, ipad, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.