miops-foto-voorbeeld-kickstarter

MIOPS: maak je spiegelreflexcamera slimmer met iPhone-koppeling

De MIOPS laat je foto's van snelle objecten maken met een spiegelreflexcamera. Het gebruikt daarvoor een iOS-app.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

miops-foto-voorbeeld-kickstarter

Oké, strikt gezien is de MIOPS een accessoire voor je spiegelreflexcamera. Verbind dit apparaat met de camera en je krijgt er een aantal handige functies bij, zoals de mogelijkheid om snelle acties te fotograferen. Een ingebouwde laser zorgt ervoor dat de camera afgaat zodra er iets voor de lens verschijnt. Maar de MIOPS verbindt draadloos ook met je iPhone. De iOS-app brengt flink wat opties met zich mee, zodat je bijvoorbeeld een camerafunctie activeert als de zon ondergaat.

De MIOPS heeft meerdere manieren waarop je foto’s kunt maken. Een laser activeert de camera als er iets voor verschijnt, terwijl een speciale bliksemmodus hetzelfde doet als er een bliksemflits voor de lens opduikt. Dit maakt het makkelijk om onweerfoto’s te maken. Met behulp van een geluidssensor kan de camera worden gesynchroniseerd met bepaalde gebeurtenissen. De makers zeggen dat er al vergelijkbare accessoires op de markt zijn, maar dat de MIOPS poogt de beste in zijn soort te worden. Daarnaast onderscheidt het accessoire zich met bijvoorbeeld iOS-ondersteuning.

MIOPS DSLR sensor iOS

De iOS-applicatie laat je in totaal drie scenario’s maken waarin de camera kan functioneren. Hierdoor worden bepaalde functies van de camera automatisch geactiveerd of uitgeschakeld, afhankelijk van omstandigheden. De makers beschrijven hoe je op deze manier een storm kunt fotograferen zonder bij de camera aanwezig te zijn. De camera gaat op timelapse-modus terwijl de storm opbouwt en de zon ondergaat, waarna de speciale bliksemmodus activeert om de bliksemschichten vast te leggen op het hoogtepunt.

De MIOPS wordt op Kickstarter aangeboden voor 199 dollar. Volgens de makers worden er geen verzendkosten verrekend, al is het goed mogelijk dat je later importkosten moet betalen. Het project heeft 75.000 dollar nodig om te slagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 13:01
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, fotografie, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.