iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Weerslag, Horizon Go, Timberman en meer

Afgelopen week passeerden weer allerlei leuk iPhone en iPad-apps de revue. Timberman, Horizon Go, Google Analytics en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

weerslag-iphone-grootJe zal het inmiddels al aangevoeld hebben: de verandering van iPhoneclub en iPadclub naar iCulture, heeft geen invloed op onze vaste rubrieken. Zo blijven we welke zaterdag de App Gemist brengen: een helder overzicht van de besproken applicaties afgelopen week. Ditmaal onder andere Weerslag, een nieuwe regenapplicatie met Buienradar-wortels en een verslavend houthakkersspelletje dat de App Store veroverde.

Weerslag – De bedenkers van Buienradar verkochten hun website in 2011 aan RTL. Een overnamebedrag is nooit bekendgemaakt, maar Edwin Rijkaart die de site in 2006 samen met zijn twee broers startte, doet waarschijnlijk zijn naam eer aan. Rijkaart sprak bij de verkoop af, dat hij drie jaar lang geen soortgelijke weerdienst in Nederland mocht starten. En dus week de ondernemer ondertussen uit naar de omringende landen Engeland en Duitsland, waar net zo goed behoefte is aan neerslagdata (via de websites sat24.com en niederschlagsradar.de). Nu die wachttijd van drie jaar voorbij is, kan het team ook in Nederland weer aan de slag.

CloudMagic – De gemiddelde waardering van 4,5 sterren is CloudMagic een van de hoogst gewaardeerde mailapps op de iPhone en iPad. Met de nieuwste update geeft de e-mailtoepassing voor Gmail, Hotmail, Exchange, iCloud, Yahoo en IMAP de gebruiker meer de touwtjes in handen. CloudMagic laat je nu de kleuren van je mailboxen instellen, zodat je een beter onderscheid kan maken tussen je accounts in je gezamenlijke inbox. Ook kan je het aantal ongelezen e-mails op het homescreen zien.

TomTom – De iPhone- en iPad-apps van TomTom mogen niet meer vastlopen. De navigatieapps kregen zojuist een update die moet afrekenen met de crashes waar veel gebruikers de afgelopen updates last van hadden. Zowel TomTom Benelux, TomTom West-Europa als TomTom Europa kregen de update. De nieuwste versie levert ook vernieuwd kaartmateriaal aan, wat handig getimed is zo vlak voor de zomervakantie. Ook het eerder aangekondigde herontwerp kan wel eens binnen handbereik zijn.

Project App – iPad-applicatie Project App laat je na een update ook de grote mijlpalen van een project bijhouden. In deze extra takenlijst houd je bij wat voor mijlpalen je in het project hebt behaald, of welke grotere doelen je exact op het oog hebt. De functie is een handige toevoeging op de al bestaande takenlijst in Project App. Daarnaast is de applicatie voorzien van een paar handige toevoegingen, zoals de mogelijkheid om documenten af te drukken. Ook laat Project App je voortaan je projecten exporteren als PDF-, CSV- en PNG-bestanden.

Timberman – Timberman is een game volgens het Flappy Bird-principe: extreem simpel, maar tegelijk erg moeilijk om te spelen. Volgens data van appanalisten is de game bezig met een ongelooflijke opmars en staat ondertussen al in meer dan twintig landen in de top 5. Ook in Nederland staat Timberman inmiddels op de tweede plaats, nog boven gevestigde namen als Sonic Jump Fever en Assassin’s Creed Pirates. Ook als onbekende ontwikkelaar kun je zomaar een hit hebben.

Horizon Go – Horizon TV heet vanaf nu Horizon Go, Het is de nieuwe naam die verbonden is aan de grote update die UPC’s digitale tv-kijk applicatie heeft gekregen. Horizon Go heeft een compleet nieuwe interface en allerlei verbeterde functies. Zo vind je de optie TV Gemist voor het terugkijken van programma’s en on-demand dienst MyPrime tussen de andere functies in het hoofdmenu. Voor het eerst kan je ook buitenshuis kijken. Dat kan standaard als je op een andere Wi-Fi-verbinding zit, maar na een bezoekje aan de instellingen in de app ook via mobiele verbindingen 3G en 4G.

Google Analytics – De bezichtigingen en bezoeken van je website bijhouden op de iPhone. Het is mogelijk met de officiële app van Google Analytics die Google heeft uitgebracht donderdag. Met de applicatie kan je zien van welke bronnen je bezoekers binnenkomen: vanaf Google, direct, Twitter of Faceboook? De applicatie haalt de statistieken live op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2014, 21:53
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.