Appicoon van TextGrabber + Translator.

Gedrukte tekst scannen met TextGrabber, de nieuwe gratis App van de Week

TextGrabber + Translator is een handige app om gedrukte tekst om te zetten in digitale tekst. Vervolgens kun je met de app de tekst eenvoudig vertalen, bewerken of kopiëren en zo doorsturen naar anderen.

Appicoon van TextGrabber + Translator.Als je tekst uit een krant, tijdschrift of reclamebord over wil zetten naar bijvoorbeeld je iPhone, kun je twee dingen doen: een foto maken of de tekst over tikken. Het nadeel van het eerste geval is dat je de tekst niet kunt bewerken, terwijl je met de tweede optie veel te lang bezig bent. TextGrabber + Translator (link) is een handige app die dit soort problemen voor je oplost. Deze handige app is door Apple uitgeroepen als de gratis App van de Week, waardoor je hem helemaal voor niks kunt downloaden.

TextGrabber gratis te downloaden

Het is vrij eenvoudig om met TextGrabber + Translator een gedrukte tekst om te zetten in een bewerkbare tekst op je iPhone of iPad. Het enige wat je hoeft te doen is om een foto te maken, waarna je vervolgens het om te zetten gedeelte kunt markeren. In enkele seconden leest TextGrabber + Translator jouw gescande tekst, waarna het direct omgezet wordt in een digitale versie. Vervolgens kun je hier zelf nog de tekst bewerken of aanpassen, mocht de app de tekst niet goed begrepen hebben.

Foto maken in TextGrabber + Translator. Tekst scannen in TextGrabber + Translator.

Vanuit hier kun je bijvoorbeeld het verhaal doorsturen of delen via Twitter, Facebook, Mail of Berichten. TextGrabber + Translator maakt helaas geen gebruik van het standaard Delen-menu, maar heeft slechts enkele standaard opties. Het handige van TextGrabber + Translator is dat je de tekst ook direct kunt vertalen in meer dan negentig talen. Volgens de app-omschrijving is hiervoor een in-app aankoop van €3,99 vereist, maar in onze test lukte het ook prima om zonder deze aankoop de tekst naar bijvoorbeeld het Engels te vertalen.

TextGrabber + Translator met gescande tekst. Geschiedenis van TextGrabber + Translator.

TextGrabber + Translator kan verder ook QR-codes scannen en slaat al je gescande tekst op in een apart History-gedeelte. De app kost normaal gesproken €4,99, maar is de komende week dus helemaal gratis te downloaden. De app is geoptimaliseerd voor zowel de iPhone als iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2016, 11:40
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.