Android-toestellen en iPhone

Toch geen overstaptool iOS naar Android

Apple ontkent dat ze een tool ontwikkelen om mensen van iOS naar Android te laten overstappen. Het gerucht daarover blijkt vals, heeft een woordvoerder van Apple verklaard.

Apple gaat toch geen overstaptool maken van iOS naar Android. In een verklaring aan Re/code gaf woordvoerder Trudy Muller aan: “Er zit geen waarheid in dit gerucht.” Het is een van de weinige keren waarin Apple een gerucht duidelijk ontkent.

Android-toestellen en iPhone
Muller voegde eraan toe: “We zijn helemaal gefocust op het overstappen van Android naar iPhone en dat gaat fantastisch.” Zoals we in ons eerdere artikel al aangaven was het ook een wat vreemde situatie. Apple zou op verzoek van Europese telecomproviders bezig zijn een tool te ontwikkelen, om gebruikers makkelijker naar Android te loodsen. Dat zou indruisen tegen de belangen van Apple zelf. Zonder druk vanuit de EU zou het raar zijn als Apple dat vrijwillig zou oppakken.

Gerucht blijkt niet waar

Het gerucht blijkt dan ook niet waar en Apple ontkent het pertinent. Het gerucht kwam in de wereld via de Britse krant The Telegraph. Zij beweerden dat Apple een tool aan het maken was waarmee iPhone-gebruikers hun contacten, foto’s en muziek makkelijk naar een Android-toestel zouden kunnen overzetten. De tool zou bedoeld zijn om te voorkomen dat Apple te dominant zou worden op de markt.

Apple maakt overigens wel een tool waarmee gebruikers van Android naar iOS kunnen overstappen. Deze tool is ontwikkeld door een externe partij en voor iedereen te downloaden. De slechte recensies in Google Play heeft de app te danken aan boze Android-gebruikers die een hekel hebben aan Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2016, 23:19
Categorie Geruchten
Onderwerpen android, overstappen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.