tesla-model-s

Tesla wil elektrische auto’s starten met iPhone

Tesla heeft plannen om de elektrische auto's die ze maken te starten met een iPhone. Dat blijkt uit nieuwe firmware voor de Tesla S.

tesla-model-sAutofabrikant Tesla heeft plannen om de elektrische auto’s die ze maken te starten met een iPhone. Je hebt dan geen sleutels meer nodig. Het zou blijken uit firmware-informatie van de Tesla Model S. Gesprekken die Tesla-directeur Elon Musk bij Apple voerde leidden tot speculatie dat Apple geïnteresseerd zou zijn in een overname van Tesla. Maar het lijkt erop dat beide bedrijven alleen voor samenwerking kiezen. De update voor Tesla’s Model S wordt binnen een paar weken verwacht, in dezelfde periode als iOS 8.

tesla-firmware-update

De functie werkt mogelijk via de Touch ID-scanner op de iPhone. In iOS 8 wordt het voor externe ontwikkelaars eindelijk mogelijk om de Touch ID-vingerafdrukscanner in hun apps te gebruiken. Apple heeft daarmee ook meteen een spectaculair voorbeeld te pakken, om tijdens de keynote te presenteren. We zien het wel zitten: Tim Cook komt dit jaar in een Tesla het podium op om vervolgens met een iPhone 6 de auto te bedienen. Apple gaat later dit jaar ook CarPlay uitrollen, waarbij je iPhone een centrale rol krijgt voor het entertainmentsysteem in de auto.

tesla-app-iphone tesla-app-iphone-controls

Een samenwerking tussen Tesla en Apple zou niet ondenkbaar zijn: er zijn heel wat Apple-medewerkers die de overstap maakten naar Tesla. Qua merkuitstraling zijn er ook veel overeenkomsten: beide bedrijven proberen zo innovatief en milieuvriendelijk mogelijk te zijn en het mag best wat kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2014, 8:28
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen auto, tesla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.