swing-copters-breed

Swing Copters van Flappy Bird-maker nu te downloaden

Swing Copters is nu te downloaden: de opvolger van Flappy Bird is net zo moeilijk en verslavend. Als het toch lukt om het eerste poortje langs te komen, liggen medailles en extra karakters op je te wachten.

swing-copters-breedDe opvolger van Flappy Bird is vanaf vandaag te downloaden in de App Store. Swing Copters is net zo verslavend als de game waar ontwikkelaar Dong Nguyen beroemd mee werd, maar heeft een iets andere insteek. In plaats van een vogel moet je nu een mannetje met een propeller op z’n hoofd laten opstijgen. In feite is Swing Copter een verticale kloon van Flappy Bird: in plaats van zijwaarts bewegen moet je zo hoog mogelijk proberen te stijgen. Ondertussen tap je op het scherm om te zorgen dat het mannetje tussen de obstakels door wordt gestuurd. Dat is moeilijk: zelfs één punt scoren is een hels karwei.

In Swing Copters heb je te maken met rondslingerende hamers, die je moet ontwijken. Net als in Flappy Bird kun je medailles winnen, door zover mogelijk te komen in de game. Die medailles unlocken nieuwe karakters in de game. Maar verheug je er niet teveel op, want Swing Copters is belachelijk moeilijk.

swing-copters-actie

Afgelopen februari was Flappy Bird korte tijd enorm populair. Maar de game bracht ook ongewenste spanningen teweeg bij ontwikkelaar Dong Nguyen. Hij vond dat Flappy Bird te verslavend was geworden. In mei liet Nguyen weten dat hij de game terug zou komen, in een multiplayer-versie die minder verslavend zou zijn. Die nieuwe versie van Flappy Bird is nog steeds niet beschikbaar, maar je zou Swing Copters kunnen zien als een goede opvolger ervan – ook al heeft die geen multiplayer.

Maar wat zijn dan de maatregelen die Nguyen heeft genomen, om de game minder verslavend te maken? Daar is op het eerste gezicht niets van te zien. Swing Copters heeft niet, zoals bijvoorbeeld Two Dots, een ingebouwde afkoelingsperiode nadat je 5 levens kwijt bent geraakt. Two Dots mag je soms een kwartier lang niet spelen, omdat je nieuwe levens moet verzamelen (en om te voorkomen dat je aan één stuk speelt). Maar Swing Copters is net zo verslavend, net zo moeilijk en net zo repetitief: na een paar seconden ben je af en wil je opnieuw spelen. Je kunt je dan ook afvragen hoeveel er waar is van Nguyen’s woorden, dat zijn leven kapot werd gemaakt door de gedachte dat zoveel mensen verslaafd waren geraakt aan de game. Misschien is het eerder, dat Nguyen de plotselinge rijkdom en de mediabelangstelling niet aan kon. Nguyen heeft nog meer games in ontwikkeling, dus de kans is groot dat we de komende tijd meer van hem gaan horen.

Swing Copters is gratis verkrijgbaar in de App Store. Voor €0,89 kun je de reclamebanners in de game afkopen. Dat afkopen van die advertenties is zeker aan te raden, zodra je de eerste tekenen van verslaving voelt opkomen. Over een paar dagen verwachten we de eerste verhalen over een mentaal uitgeputte Dong Nguyen te kunnen melden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2014, 8:02
Categorie Apps
Onderwerp flappy bird

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.